Hlavní obsah

Šampióny NBA z Miami posílí zkušení střelci Allen a Lewis

Miami

Šampión basketbalové NBA Miami Heat získal dvě zkušené posily a výborné střelce z dálky Raye Allena a Rasharda Lewise. Oba do klubu přišli jako volní hráči.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Výborný střelec z dálky Ray Allen pózuje s dresem Heat po přestupu do Miami. Vlevo prezident klubu Pat Riley, vpravo kouč Erik Spoelstra.

Článek

Allen, který brzy oslaví 37. narozeniny, odmítl podle agentury Reuters návrh dvouleté smlouvy na 12 miliónů dolarů od svého dosavadního zaměstnavatele Bostonu. Místo pokračování v týmu Celtics, s nimiž vyhrál ligu v roce 2008, se pokusí o další úspěch v Miami po boku superhvězd LeBrona Jamese a Dwyanea Wadea.

Nahánějí soupeřům strach

"Existuje jen hrstka hráčů, kteří nahánějí soupeřům strach, a Ray mezi ně patří," komentoval kouč Heat Erik Spoelstra příchod nejlepšího střelce trojek v historii NBA. Allenovu roli v týmu nechtěl specifikovat. "Přivedli jsme ho, aby se stal velkou součástí toho, oč se snažíme," řekl.

Allen, jenž strávil v Bostonu pět sezón a předtím hrál také za Milwaukee a Seattle, si vydělá v nadcházejícím ročníku přes tři milióny dolarů.

Dvaatřicetiletému Lewisovi, jenž působil s Allenem společně v Seattlu v letech 2003 až 2007, vyplatí Miami 1,35 miliónu dolarů. Lewis strávil uplynulé dvě sezóny ve Washingtonu, vinou zranění však moc nehrál. Působil také v Orlandu, kde v roce 2007 uzavřel lukrativní šestiletou smlouvu na 118 miliónů dolarů.

Poté, co ho v červnu získali v rámci výměny New Orleans Hornets, Lewise ze zbytku kontraktu vyplatili. Díky tomu si v příštím ročníku vedle platu od Miami vydělá ještě 13,7 miliónu dolarů.

Reklama