Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Gioria, Momoliová 19:15 skreč.České beachvolejbalistky vypadly na grandslamu v Berlíně ve čtvrtfinále

Berlín
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou prohrály ve čtvrtfinále grandslamu Světového okruhu v Berlíně s favorizovanými Brazilkami Larissou a Julianou 0:2 (-18, -22) a na turnaji obsadily dělené páté místo.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Čtyřiadvacetileté Češky byly po celý zápas vítězkám 44. turnajů Světového okruhu více než vyrovnanými soupeřkami. V druhém setu dokázaly odvrátit čtyři mečboly. V závěru obou sad se však pokaždé projevily větší zkušenosti Brazilek a Češky tak počtvrté v sezoně v skončily na Světovém okruhu páté.

"Ony vždycky přijdou s něčím malinko navíc a my ne. Je tam moment, kdy něco vymyslí, něco na nás upečou a my se s tím nevypořádáme. Naopak my nepřidáme jeden nebo dva bodíky co ony a tím je potom ten dvou bodový rozdíl," řekla ČTK Kolocová.

"Je samozřejmě dobré, že jsme nedostaly dvakrát s desítkou, to se cení. Ale asi obě dvě víme, že to nebyl náš nejpřesvědčivější výkon. Máme ještě nějaké rezervy a je co zlepšovat," doplnila ji Sluková.

České olympioničky se do bojů o svůj první postup do semifinále na Světové okruhu dostaly díky polednímu vítězství nad Italkami Gioriou s Momoliovou, které osmifinálové utkání skrečovaly v prvním setu za stavu 19:15 pro Češky kvůli zlomenině prstu Giorii. "Markéta jim podávala do středu a ony se srazily rukama vprostřed. Má snad naštípnutý kloub nebo něco takového," řekla tehdy ČTK Kolocová. "Je to pro nás snad úplně poprvé v životě, že se nám něco takového stalo," dodala.

Trochu si přitom oddechla, že Italky do utkání už nenastoupily. "Kdykoli si proti nám soupeř vzal v minulosti oddechový čas na ošetření, tak my jsme z toho byly tak vyjukané, že jsme potom nehrály naplno a bály jsme se podávat na tu hráčku, protože nám ji bylo líto. Takže nakonec jsem rády, že to skončilo takhle, protože nehrát na ni by bylo nepříjemné," poznamenala Kolocová. .

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu (grandslam) v Berlíně:
Ženy - 2. kolo:
Kolocová, Sluková (6-ČR) - Gioria, Momoliová (29-It.) 19:15 skreč.
Čtvrtfinále:
Larissa, Juliana (2-Braz.) - Kolocová, Sluková 2:0 (18, 22).

Reklama