Hlavní obsah

New York - Houston 96:109Lin neměl s bývalými spoluhráči slitování a zařídili první domácí prohru Knicks

New York

Dest zápasů v řadě basketbalisté New Yorku na své palubovce v této sezóně neprohráli. Pojedenáté se jim to už ale nepodařilo. Paradoxně se o to postaral jejich bývalý spoluhráč Jeremy Lin, který v létě odešel do Houstonu. Na porážce Knicks 96:109 se podílel 22 body.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Jeremy Lin (vpravo) pomohl zaříznout své bývalé spoluhráče.

Článek

"Lin hrál to, co se od něj očekává. Přejeme mu jen to nejlepší, krom zápasů, kdy hraje proti nám," řekl trenér Knicks Mike Woodson, který doma prohrál teprve druhý zápas od jarního příchodu k newyorskému celku. Na Houston ale nestačil už podruhé v sezóně.

Rockets během duelu vedli až o 27 bodů a zvlášť ve druhé čtvrtině soupeře drtili. New York, stále bez zraněného lídra Carmela Anthonyho, prohráli tento úsek 11:27. Objev uplynulé sezóny Lin se při návratu do Madison Sqaure Garden blýskl stejně jako James Harden, jenž měl ještě o šest bodů více a deset doskoků. New York střelecky vedl nováček Chris Copeland, který si zlepšil osobní rekord na 29 bodů.

Oklahoma vyhrála pojedenácté v řadě

Oklahoma si poradila se San Antoniem 107:93 a zvítězila už pojedenácté v řadě. Odrazila se k výhře ve třetí čtvrtině, po níž si vybojovala náskok 18 bodů. Mužem zápasu byl Serge Ibaka s 25 body a 17 doskoky. Russel Westbrook přidal 22, Kevin Martin 20 a Kevin Durant 19 bodů.

Na druhé místo Západní konference se vyhoupli Los Angeles Clippers, kteří v Detroitu uspěli 88:76 a prodloužili vítěznou šňůru na deset utkání. Vyvážený útok Clippers vedli Blake Griffin a Jamal Crawford s 15 body.

Výsledky NBA:
Detroit - LA Clippers 76:88
Memphis - Chicago 80:71
New York - Houston 96:109
Oklahoma City - San Antonio 107:93
Orlando - Minnesota 102:93
Phoenix - Sacramento 101:90

Reklama