Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína stříbro v Českém poháru nezopakují

Liberec/Turnov

Basketbalisté Děčína neobhájí loňské druhé místo v Českém poháru. Ve čtvrtfinále dnes podlehli Nové huti Ostrava 77:84. Naopak Nymburk jistě vykročil za sedmým triumfem v řadě a devátým celkově, když porazil Kolín 101:68.

Článek

Děčínu nepomohla proti Ostravě ani výborná střelba z dálky, když jeho hráči proměnili 11 z 24 tříbodových pokusů. Pět trojek dal Alič, o jednu méně Pope.

Nymburku stačila k postupu jedna vydařená čtvrtina. Zatímco ve třech desetiminutovkách hráli s Kolínem poměrně vyrovnaně, ve druhé čtvrtině střelecky excelovali a 38 body zlomili odpor soupeře. Do hry se už po zranění zapojil kapitán Benda, který k výhře přispěl 13 body.

Do semifinále postoupily také Pardubice, které potvrdily roli favorita proti domácímu Liberci a účastníka druhé nejvyšší soutěže porazily 107:67. Kondoři sice vyhráli první čtvrtinu o šest bodů, pak už měli ale navrch Východočeši.

Semifinálovou čtveřici doplnil Prostějov, který si poradil s lídrem první ligy BA Sparta 96:85. Zasloužili se o to zejména Kohout se Slezákem, kteří se podělili o téměř polovinu bodů svého týmu.

Ve čtvrtečním semifinále se Nymburk utká v Turnově s Ostravou, v Liberci pak Pardubice vyzvou Prostějov.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistů - čtvrtfinále:
Liberec - Pardubice 67:107 (24:18, 38:55, 53:76)
Nejvíce bodů: Šírek 15, Kaša 12, Kuchálik 11 - Faifr 20, Nelson 17, Bohačík 14, Peterka 12, Šoula 11

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články