Hlavní obsah

Golden State - New York 92:63Basketbalisté Golden State historicky potupili Knicks

Oakland

Po dlouhých šedesáti letech se basketbalistům Golden State Warriors podařilo natolik zdecimovat soupeře, že nedal v zápase víc jak 63 košů. Teď jim to vyšlo v pondělním utkání proti New Yorku, když Knicks i s navrátilcem Carmelem Anthonym potupili 105:93.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Basketbalisty Knicks nezachránil ani návrat uzdraveného Carmela Anthonyho (vpravo).

Článek

Do sestavy New Yorku se po třech utkáních vrátil Carmelo Anthony, ale ani jeho 14 bodů nepomohlo odvrátit potupnou porážku. Knicks naopak v třetí čtvrtině přišli o J. R. Smithe, jenž byl vyloučen za ostrý faul na Harrisona Barnese. Na nejvyšším vítězství Warriors v sezóně se podílel Stephen Curry 26 body, Klay Thompson přidal 23 a David Lee 21 bodů.

"Byl to večer naší obrany, ale chce to kombinaci skvělé defenzivy a někdy i (soupeřova) špatného útoku. Přál bych si ponechat všechny zásluhy, avšak dnes šlo o oboje dohromady," řekl trenér Golden State Mark Jackson. Knicks v utkání stříleli s úspěšností pouhých 27 procent.

Oklahoma vedla v San Antoniu v úvodu druhé čtvrtiny po trojce Kevina Martina o 13 bodů, ale v poločase už měli sedmibodový náskok domácí Spurs. Thunder se pak ještě v třetí části přiblížili na jediný bod, ale víc už nedokázali.

Oklahoma v případě výhry mohla dostihnout Spurs na prvním místě Západní konference, ale místo toho na ně ztrácí dva zápasy. K výhře hostům nepomohlo ani 26 bodů Kevina Duranta a 25 bodů Russela Westbrooka. Domácí mužstvo vedl s 21 body a deseti doskoky brazilský pivot Tiago Splitter.

Denver zvítězil podeváté v řadě

Podeváté v řadě zvítězil Denver, který si poradil s Phoenixem 108:93. Prvních 13 bodů Denveru v utkání zaznamenal pivot s řeckými předky Kosta Koufos, který si nakonec připsal osobní rekord 22 bodů a deset doskoků. Corey Brewer přidal 20 a Ty Lawson 19 bodů.

Phoenix ještě tři minuty před koncem třetí části prohrával jen o dva body, ale poté odpadl. Nejlepším střelcem Suns byl Wesley Johnson s 18 body.

Výsledky NBA:
Golden State - New York 92:63
Philadelphia - Brooklyn 106:97
Phoenix - Denver 93:108
San Antonio - Oklahoma City 105:93
Utah - Detroit 103:90

Reklama