Hlavní obsah

Oklahoma City - Houston 100:107Stav série 3:2Basketbalisté Houstonu a Bostonu odvrátili v play off další mečbol

Aktualizováno

Basketbalisté Oklahomy ani New Yorku nedokázali v pátých zápasech play off NBA zpečetit postup a už mají v sériích prvního kola náskok pouze jednoho vítězství. Nejvýše nasazený tým Západní konference z Oklahomy prohrál s Houstonem 100:107, Knicks ve Východní konferenci podlehli Bostonu 86:92.

Foto: Mike Segar, Reuters

Důležitou roli sehrál bostonský Kevin Garnett s 16 body a 18 doskoky.

Článek

Oba favorizované celky přitom vedly už 3:0 na zápasy. V historii NBA se zatím nikdy nestalo, že by tým po takovém vedení nepostoupil.

"Někomu se to jednou podaří a pochopitelně chci, abychom to byli my, když jsme v takové situaci. Bylo by to krásné," přál si trenér Bostonu Doc Rivers.

Knicks sice vstoupili do zápasu šňůrou 11:0, ale hosté se brzy probudili. Rivers pustil do hry pouze sedm hráčů, z nichž pětice nastřílela mezi 16 a 18 body. Důležitou roli hrál Kevin Garnett s 16 body a 18 doskoky. Domácí Carmelo Anthony dal 22 bodů, ale s podprůměrnou úspěšností střelby. Náhradník roku J.R. Smith dokonce trefil pouze tři ze 14 střel z pole.

Rockets táhl Harden

Oklahomě také zápas nevyšel a naposledy vedla v první čtvrtině 17:16. Pak už převzali otěže hráči Rockets a vybudovali si až šestnáctibodový náskok. Hosty táhl James Harden, který trefil sedm trojek a dal celkem 31 bodů, ale také pět jeho spoluhráčů skórovalo dvouciferně, což se povedlo jen třem domácím hráčům. Kevin Durant byl nejlepším střelcem utkání s 36 body, ale všechny zaznamenal v prvních třech čtvrtinách.

"Šlo o to buď vyhrát, nebo skončit. Snažil jsem se na to nemyslet a dát do zápasu všechno, co jsem měl," řekl Harden.

V sérii mezi Indianou a Atlantou si po přesvědčivé domácí výhře 106:83 vypracovali mečbol Pacers. Přitom ještě v průběhu druhé čtvrtiny vedli Hawks o tři body, ale v poločase už prohrávali o sedm a po změně stran odpadli úplně. David West dal za Indianu 24 bodů, Paul George 21 a přidal 10 doskoků. V týmu soupeře se Josh Smith a Al Horford dostali jen na 14 bodů.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Indiana - Atlanta 106:83 (stav série 3:2)
New York - Boston 86:92 (stav série 3:2)
Západní konference - 5. zápas:
Oklahoma City - Houston 100:107 (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: