Hlavní obsah

Miami - Chicago 115:78 Stav série 1:1Basketbalisté Miami deklasovali Býky rozdílem třídy

New York
Aktualizováno

Basketbaloví šampioni z Miami se revanšovali Chicagu za úvodní prohru v sérii druhého kola play off NBA a deklasovali Bulls 115:78. Vyrovnaná je i série mezi San Antoniem a Golden State, v níž hostující Warriors ukončili 16 let trvající čekání na výhru na hřišti soupeře a zvítězili nad Spurs 100:91.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

LeBron James (vpravo) pomohl k vítězství Miami 19 body.

Článek

V Miami byl výsledek pro oba týmy rekordem play off. Tým Heat ještě v klubové historii nikdy tak vysoko ve vyřazovací fázi nevyhrál, Bulls zase dosud nezažili tak drtivou porážku. Ve druhém poločase přitom vedli domácí až o 46 bodů. Chicago dohrávalo zápas bez Joakima Noaha a Taje Gibsona, kteří se nechali v poslední části vyloučit za komentáře směrem k rozhodčím, celkem si hráči Bulls vysloužili za nedisciplinovanosti šest technických chyb. "Nehráli jsme dobře, ale neznamená to konec světa," řekl Noah.

"Tenhle zápas jsme v pohodě vyhráli, ale pořád jsme v těžké situaci. Bulls získali, co chtěli. Jedno vítězství. Na dnešním skóre vůbec nezáleží. Teď se musíme připravit na vstup do lvího doupěte v pátek," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Podobně hovořil i LeBron James. "Je jedno, jestli vyhrajete o dvacet bodů, o třicet nebo o jeden. Ta série je 1:1. Oni jednou vyhráli na naší palubovce a mají teď domácí výhodu. My se pokusíme získat ji v Chicagu zpět," řekl autor 19 bodů, které všechny nastřílel v prvním poločase. O dva body více dal náhradník Miami Ray Allen, nejlepší střelec utkání. Lídr soupeře Marco Belinelli se dostal jen na 13 bodů.

Spurs tentokrát otočku nezvládli

Basketbalisté Golden State odjížděli po předchozích třiceti zápasech v San Antoniu vždy s prázdnou, naposledy tam vyhráli v únoru 1997. Už v pondělí ale sahali Warriors po úspěchu, jenže prohospodařili šestnáctibodový náskok a prohráli po dvou prodlouženích. Tentokrát vedli až o dvacet bodů, to už Spurs otočit nedokázali.

Hvězdou utkání byl Klay Thompson, který k výhře přispěl životními 34 body, přičemž trefil osm z devíti tříbodových pokusů, takže mu jedna trojka chyběla k vyrovnání rekordu play off. K tomu doskočil 14 míčů. Stephen Curry přidal 22 bodů, ale proměnil jen sedm z 20 střel z pole.

"Myslím, že od Klaye Thompsona a Stephena Curryho bylo velmi slušné, že nebyli v laufu oba ve stejný den. Třeba se ve třetím utkání nechytí ani jeden. To je to, v co doufám," řekl k výkonům ostrostřelců v dresu Warriors trenér San Antonia Greg Popovich.

Za Spurs nastřílel Tim Duncan 23 bodů a Tony Parker 20.

2. kolo play off NBA:
Západní konference - 2. zápas:
San Antonio - Golden State 91:100 (stav série 1:1)
Východní konference - 2. zápas:
Miami - Chicago 115:78 (stav série 1:1)

Reklama

Související témata: