Hlavní obsah

NBA: James v poločase navštívil zraněného Bryanta

PRAHA

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili ve čtvrtečním utkání NBA Cleveland 98:94. Lakers se dokázali vyrovnat s absencí své hvězdy Kobeho Bryanta, který si v úvodu zápasu poranil pravý kotník a musel odstoupit. První zprávy nejsou pro Lakers veselé, mluví se o několikatýdenní pauze. Cavaliers nepomohlo ani 28 bodů LeBrona Jamese, absentujícího Bryanta zastoupil Lamar Odom.

Článek

Odom k vítězství přispěl 24 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi. James k 28 bodům přidal 13 doskoků, což je jeho nejlepší sezónní výkon. V poločase James dokonce navštívil šatnu Lakers, aby zjistil, jak na tom Kobe zdravotně je. "Šel jsem se podívat, jak na tom Kobe je. Řekl mi, že bude chvíli mimo. Snad se dá ale brzy do pořádku, je pro mě něco jako idol," řekl po zápase LeBron James.

Zápas Sacramenta s Utahem byl pořádně vyhecovaný. Jeho statistika: dva vyražené zuby, 18 stehů, minimálně jeden otřes mozku, tři technické fauly a jeden hrubý faul. Peja Stojakovic 27 body vedl Kings k výhře, dalších 23 a navíc 15 doskoků přidal Chris Webber. "Není to poprvé, co se nám s Utahem stalo něco podobného," říkal po zápase Brad Miller. "Takovým stylem hrají, nějaké stehy se dají očekávat. To je ale součást hry," dodal Miller.

Ve třetí čtvrtině tvrdě fauloval Harpring Stojakovice, který se okamžitě po soupeři ohnal. Větší potyčce zabránili rychle přiběhnuvší spoluhráči. V závěrečných minutách Boozer tvrdě atakoval pronikající Evanse, který se při pádu poranil a zůstal ležet. Spoluhráče vystartoval mstít Webber, za což inkasoval další technický faul.

Pohodu domácích celků podtrhli výhrou 94:85 nad New Jersey hráči Houstonu. Bolest v koleni překonal Bob Sura a nejlepším výkonem v sezóně - 35 body, pomohl Rockets hlavně klíčovým tříbodovým košem v prodloužení. V dresu Houstonu se nedařilo čínskému pivotovi Jao Mingovi, po většinu zápasu se trápil i hvězdný Tracy McGrady.

Houston - New Jersey 94:85
Nejvíce bodů: Sura 35 - Carter 17
Nejvíce doskoků: Jao Ming 9 -Kidd 10
Nejvíce asistencí: McGrady 7 - Kidd 9
Sacramento - Utah 107:93
Nejvíce bodů: Stojakovic 27 - Harpring 16
Nejvíce doskoků: Webber 15 - Boozer 9
Nejvíce asistencí: Webber 4 - Boozer 7
Los Angelese Lakers - Cleveland 98:94
Nejvíce bodů: Odom 24 - James 28
Nejvíce doskoků: Butler 11 - Ilgauskas 15
Nejvíce asistencí: Odom 7 - James 9

Reklama