Hlavní obsah

G. State - San Antonio 97:87 PPStav série 2:2Warriors porazili San Antonio v prodloužení a srovnali stav série

Oakland

Basketbalisté Golden State Warriors porazili v nedělním utkání druhého kola play off NBA San Antonio Spurs 97:87 po prodloužení. Stav série je vyrovnaný 2:2 na zápasy.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Basketbalista Golden State Harrison Barnes (v bílém dresu) střílí koš v utkání proti San Antoniu. Zleva přihlížejí hráči Spurs Tiago Splitter, Gary Neal, Manu Ginobili a Tony Parker.

Článek

Spurs přitom byli blízko třetí výhře v sérii, když ještě pět minut před závěrem čtvrté části vedli o osm bodů. Domácím se ale podařilo manko dohnat a prodloužení zařídil 30 vteřin před koncem Klay Thompson. Nastavenou pětiminutovku začali Warriors šňůrou 9:0, čímž zápas definitivně rozhodli; Spurs v prodloužení nastříleli pouze tři body.

"V prodloužení jsme prostě přestali skórovat. Hráli jsme obvyklé akce, náš normální systém, ale prostě to tam nepadalo. Oni v nastavení trefili všechno. Zklamáním je, že jsme je měli tam, kde jsme chtěli. A zkazili jsme to," litoval křídelní hráč Spurs Manu Ginobili.

V týmu Golden State dal Harrison Barnes 26 bodů, což je jeho novým maximem v play off. Jarett Jack přidal 24 a Stephen Curry 22 bodů. Domácí hráči nasbírali za první tři čtvrtiny 18 ztrát míče, ale ve zbytku utkání už žádnou další nepřidali.

Jackson: Tenhle tým se nepoloží

"Tenhle tým se nepoloží. Tenhle tým se nevzdá. Vypadalo to černě, hrozně černě. Ale našli jsme cestu, jak je v obraně zastavit a v útoku dobře zahrát akce," řekl trenér vítězného celku Mark Jackson.

Nejlepším střelcem San Antonia byl s 21 body Ginobili, 19 bodů a 15 doskoků přidal Tim Duncan. Spurs i počtvrté v sérii prohráli na doskoky.

Oba týmy střílely s velmi nízkou úspěšností: Spurs si připsali 35,5 procenta, soupeř 38. Warriors se tak poprvé od roku 1975 povedlo zvítězit v utkání, ve kterém stříleli s úspěšností pod 40 procent.

2. kolo play off NBA:
Západní konference - 4. zápas:
Golden State - San Antonio 97:87 po prodl. (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: