Hlavní obsah

Miami - Indiana 93:97Stav série 1:1Indiana vstala z mrtvých a s Heat srovnala sérii

Miami
Aktualizováno

Ani 36 bodů LeBrona Jamese nepomohlo basketbalistům Miami k vítězství nad Indianou. Heat na své palubovce podlehli soupeři 93:97 a ve finále Východní konference je tak stav srovnán na 1:1.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Pivot Indiany Roy Hibbert (vlevo) zaznamenal 29 body svůj osobní rekord v play off.

Článek
Fotogalerie

Hráči Indiany se vzpamatovali z těsné prohry v prvním utkání a předvedli dobrý vstup do utkání; už v osmé minutě vedli 24:12. Miami se ale včas probudilo a v poslední čtvrtině strhlo vedení na svoji stranu. V koncovce 43 vteřin před koncem za stavu 95:93 pro Pacers vystihl David West Jamesovu přihrávku Jamese, jenže vzápětí hosté nedokázali během limitu 24 vteřin zakončit, a tak měli domácí šanci na vyrovnání.

Avšak Jamesův záměr vyhodit míč na perimetr opět vystihl West, čímž vybojoval míč pro George Hilla, který pojistil výhru Indiany dvěma trestnými hody. Posledních šest minut zápasu vyhráli hosté 13:5.

"Ještě nemáme hotovo. Sérii jsme zdaleka neukončili, vyhráli jsme jen jednou. Hodně z nás cítí, že jsme měli vést už 2:0," řekl pivot Indiany Roy Hibbert, který zaznamenal svůj osobní rekord v play off 29 bodů.

Celá základní pětka Pacers byla v dvouciferných číslech: Paul George nastřílel 22, Hill 18, West 13 a Lance Stephenson 10 bodů.

Miami vedl do poslední minuty výborně hrající James, který proměnil čtrnáct z 20 pokusů z pole. Chris Bosh přispěl 17 a Dwyane Wade 14 body.

"Hrůznější než James je jedině Bůh"

"Existuje pouze jedna postava hrůznější než on. A tou je, jak víte, Bůh," řekl směrem k Jamesovi rozehrávač Pacers Hill. Také trenér vítězů Frank Vogel pěl na největší hvězdu ligy navzdory chybám v závěru chválu. "Odehrál jeden z nejlepších zápasů, co jsem od něj viděl," uvedl.

Pacers ve druhém utkání přitvrdili a vykoledovali si dvě technické chyby za neadekvátní dohrání soupeře při odpískané osobní chybě.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 2. zápas:
Miami - Indiana 93:97 (stav série 1:1)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články