Hlavní obsah

Bývalá nizozemská volejbalistka Visserová nalezena i s přítelem mrtvá, zřejmě byli zavražděni

Murcia

Bývalá opora nizozemské volejbalové reprezentace Ingrid Visserová byla po dvoutýdenním pátrání ve Španělsku nalezena mrtvá i s přítelem. Jejich zakopaná těla objevili policisté v citrusovém sadu nedaleko Murcie, kde se pár 13. května ubytoval v hotelu. Zřejmě šlo o vraždu, policie už dvě podezřelé osoby zatkla.

Foto: Lukáš Machalínek, ČTK

Nizozemská reprezentantka Ingrid Visserová (uprostřed) na archivním snímku z utkání s Lotyšskem.

Článek

Pětatřicetiletá Visserová, mistryně Evropy z roku 1995, jež za národní tým odehrála přes 500 zápasů, právě za klub z Murcie před třemi lety hrála. Společně s o 22 let starším přítelem Lodewijkem Severeinem odletěli do Murcie před 14 dny a měli sjednanou návštěvu na tamní klinice pro léčbu neplodnosti. Ke schůzku se však nedostavili, nevrátili se ani do hotelu a jejich telefony byly nedostupné.

Rodina proto kontaktovala policii, bylo vyhlášeno pátrání a minulý týden španělští policisté objevili jejich pronajatý vůz zaparkovaný v centru Murcie. Nyní našli mrtvá těla v nedalekém městě Alquerías. Policie nevyloučila, že šlo o naplánovaný zločin.

Visserová ukončila reprezentační kariéru vloni v únoru. V roce 1996 pomohla Nizozemkám k pátému místu na olympijských hrách v Atlantě, před čtyřmi lety s nimi zkušená blokařka získala na ME stříbro. Ve španělské lize působila také v letech 2001 až 2004.

Reklama

Související témata: