Hlavní obsah

Čeští házenkáři se zlepšili, Rusku přesto podlehli

PRAHA

Po dvou remízách s Islandem a Alžírskem nastoupili čeští házenkářští reprezentanti do utkání proti Rusku. Favorizovaný soupeř se v průběhu zápasu těžko prosazoval, českému výběru pomohl návrat nachlazeného Filipa Jíchy. Střelba spojek ze střední a delší vzdálenosti českému výběru v minulých utkáních chyběla. Češi předvedli lepší výkon než v předchozích utkáních, silnému protivníkovi přesto podlehli 21:25.

Článek

Po dvou odehraných minutách Baškin s Čipurinem využili rozestoupené české obrany a z bezprostřední blízkosti poslali omlazený ruský výběr do dvoubrankového vedení. Juříček vzápětí ze sedmimetrového hodu snížil.

Totéž se mu nepovedlo v 6.minutě. Sedmičky se na šampionátu českému výběru příliš nedaří a Rusové šli v oslabení do vedení. V brance českého výběru nastoupil od úvodních minut Petr Štochl a několika dobrými zákroky v úvodu spoluhráče podržel.

Od úvodních minut nastoupil i kanonýr Filip Jícha, který v úterním duelu s Alžírskem pro nachlazení chyběl. Jeho střelba z větší vzdálenosti na soupeře platila, třemi góly v řadě Jícha zařídil vedení svých barev 6:5.

Tým držel gólman Štochl

Na pravé spojce se představil teprve devatenáctiletý Tomáš Řezníček a levoruký mladík se při svém prvním startu na šampionátu hned prosadil. Rusové se v útoku trápili, Štochla překonávali jen technickými pokusy z prostoru křídel. Přímé střely plzeňský odchovanec s přehledem kryl. Rusové také nezvykle často chybovali a po technických chybách přicházeli o míče.

Rusko se do hry dostalo při vyloučení Nocara, v oslabení Češi několikrát inkasovali a když se i nadále nedařilo proměnit sedmimetrové hody, musel Filip Jícha z devítimetrové hodu po vypršení času srovnávat na 12:12.

Po změně stran vystřídal Řezníčka Farář a mladý levák chyběl. Možná proto jej kouč Trtík do hry po několika minutách opět poslal. Oba celky drželi brankáři, kteří využívali nepříliš jisté střelby hráčů z pole.

Střelba Jíchy na všechno nestačila

Rusko přitvrdilo na brankovišti, do vyložených pozic soupeře příliš nepouštělo. Na druhé straně nadále dobře chytal Štochl, čeští reprezentanti ale opět předvedli několik zbytečných technických chyb.

Český výběr předvedl zlepšený výkon oproti svým minulým vystoupením, technické chyby a střelecká potence byly hlavním důvodem prohry. Produktivita Filipa Jíchy byla příliš osamocená. Ve zbývajících duelech v základní skupině se Česko utká se Slovinskem a Kuvajtem.

Rusko - Česko 25:21 (12:12)
Nejvíce branek: Jícha 8, Filip 5, Řezníček 2, Nocar 2/1, Piskač 2/2 - Kokčarov 8/1, Ivanov 5, Jegorov a Baškin po 4. Rozhodčí: Imbronjev, Grkovič (oba Srbsko a Č. Hora), sedmimetrové hody 7/4:1/1, vyloučení 5:5, červ. karta: 50. Nocar (ČR), 850 diváků.

Reklama

Související témata: