Hlavní obsah

Parker nevzdá finále NBA, i když se mu sval může kdykoli utrhnout

San Antonio

I když riskuje přetržení svalu a dlouhou pauzu, nehodlá Tony Parker oslabit San Antonio v bojích o mistrovský titul v NBA. Nejlepší střelec týmu má zadní stehenní sval natažený, za normálních okolností by si dopřál pauzu, jenže finálovou sérii se šampióny z Miami za stavu 2:2 na zápasy nevzdá.

Foto: Mike Stone, Reuters

Tony Parker na speciálním masážním válci.

Článek

"Může se mi teď utrhnout kdykoli," přiznal francouzský rozehrávač San Antonia Spurs před nedělní pátou bitvou. "Kdyby se jednalo o základní část, nehrál bych zhruba deset dnů, ale teď jsme ve finále. Pro tyto chvíle se hraje basket, jestli se to urve, je to život," dodal jednatřicetiletý Parker, jenž San Antoniu pomohl ligu vyhrát už v letech 2003, 2005 a 2007. Při posledním triumfu byl vybrán za nejužitečnějšího hráče finálové série.

Sval na pravém stehně si natáhl ve třetím zápase s Miami, přesto ve čtvrtek opět nastoupil a v poločase už měl na kontě 15 bodů. Ve druhé půli další body nepřidal a San Antonio prohrálo 93:109. "Doktoři říkali, že pár dnů klidu by teď nebyl žádný rozdíl, takže nastoupím. A musíme vyhrát," burcoval před posledním domácím duelem, než se série přesune do Miami. V této sezóně má Parker průměry přes 20 bodů a sedm asistencí na zápas.

Reklama

Související témata: