Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Čchen Süe, Si Čang 0:2Kolocová se Slukovou nestačily v Gstaadu na mistryně světa

Gstaad

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou nestačily na grandslamu v Gstaadu na čerstvé mistryně světa Číňanky Čchen Süe, Si Čang a dělí se o deváté místo. Po nevydařeném šampionátu v Polsku tak na Světovém okruhu vyrovnaly své letošní maximum.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

České hráčky po druhém místě v základní skupině zahájily play off výhrou 21:16 a 21:18 proti argentinskému páru Gallayová, Klugová, ale v osmifinále narazily na jedny z nejlepších beachvolejbalistek na světě. Číňanky v minulém týdnu ovládly MS ve Starých Jablonkách a pravidelně na světových turnajích bojují o medaile. Kolocová, Sluková s nimi prohrály 17:21 a 12:21.

"Na top 10 umístění jsme si musely chvilku počkat, ale díky pátečnímu vítězství proti Argentinkám je zase jedno doma," napsaly na facebooku.

Ve čtvrtfinále v Gstaadu zůstaly spolu s Čchen Süe a Si Čang tři brazilské páry, dva americké a dva německé. Chybí mezi nimi nejlepší hráčka posledních let, trojnásobná olympijská vítězka i mistryně světa Kerri Walshová, jež se po třetím porodu vrátila s novou spoluhráčkou April Rossovou. Vypadly však stejně jako Češky v osmifinále.

Turnaj Světového okruhu kategorie grandslam v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):
Ženy - play off:
1. kolo:
Kolocová, Sluková (16-ČR) - Gallayová, Klugová (30-Arg.) 2:0 (16, 18),
2. kolo:
Čchen Süe, Si Čang (2-Čína) - Kolocová, Sluková 2:0 (17, 12).
Česká dvojice se dělí o 9. místo.

Reklama