Hlavní obsah

Trutnov - USK Praha 67:97Basketbalistky USK Praha začaly ligu jasnou výhrou v Trutnově

Praha

Basketbalistky ZVVZ USK Praha zahájily svou cestu za čtvrtým mistrovským titulem po sobě vítězstvím v Trutnově. V úvodním ligovém kole vyhrály 97:67 a napodobily týden starý úspěch (95:58) proti stejnému soupeři na přípravném mezinárodním turnaji, který Trutnov hostil.

Článek

USK ovládl všechny čtvrtiny, nejvýraznějším rozdílem skončila poslední část (12:24). Po 19 bodech daly v dresu vítězek Bartáková a Dubljevičová.

"Chtěli jsme odehrát s USK lepší zápas než před týdnem na domácím turnaji, což se nám podařilo jen na padesát procent. V útoku jsme zejména v prvním poločase zahráli velmi dobře, ovšem v obraně nám chyběla agresivita," uvedl kouč Trutnova Petr Kapitulčin. "Stříleli jsme jen devět trestných hodů, doskočili 19 míčů. To jsou velice nízká čísla a mluví o našem nedostatečném důrazu. Na druhou stranu je potřeba ocenit výkon USK, které hrálo velice dobře," dodal.

Pražanky šly podle trenérky Natálie Hejkové do zápasu s menšími obavami, protože za deset dní odehrály osm zápasů. "Jedna hráčka se nám už zranila, a tak jsem se bála, aby se něco nestalo dalším. Trutnovské hráčky ale hrály kultivovaný basketbal, takže k ničemu takovému nemohlo ani dojít. Samozřejmě, že nás těší výsledek. Byl to podobný zápas jako před týdnem, kdy jsme v Trutnově hráli na turnaji. Náš výkon se pomaličku zlepšuje," řekla slovenská trenérka.

Porážkou vstoupil do nejvyšší soutěže nováček SŠMH Brno, který prohrál doma se Slavií Praha 54:81. Za vítězný celek, který hrál ještě v minulé sezoně pod názvem VŠE Praha, zaznamenala 25 bodů Lowenthalová a stala se nejlepší střelkyní prvního kola.

Basketbalová liga žen - 1. kolo:
SŠMH Brno - Slavia Praha 54:81 (7:25, 25:47, 42:64)
Nejvíce bodů: Vacková 11, Burzová a Filípková po 10 - Lowenthalová 25, Nezdařilová 18, E. Horáková 13, Johnová 12.
Trutnov - USK Praha 67:97 (26:34, 39:54, 55:73)
Nejvíce bodů: Johnsonová 16, Pazderová 14, Russellová 10 - Dubljevičová a Bartáková po 19, Elhotová 16, Burgrová a Vítečková po 11.

Reklama