Hlavní obsah

Lvíčata mají jasný cíl: zvýšit náskok

PRAHA

Navázat na skvělý výkon z nizozemského Hertogenbosche, kde jednoznačně přehrála domácí výběr, hodlá česká reprezentační jedenadvacítka v úterním pokračování kvalifikace ME s Rakouskem. Trenér Werner Lička doufá, že jeho hráči zvýší náskok v čele tabulky na pět bodů. Utkání v Liberci začíná v 16.30 hodin.

Foto: ČTK/EPA

Nizozemec Jason Oost (vlevo) a Čech Jakub Polák v kvalifikačním utkání mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let.

Článek

Půjde o souboj dvou týmů, které dosud ještě neprohrály. Zatímco svěřenci českého kouče Ličky jsou stoprocentní a ve třech zápasech získali devět bodů při skóre 8:0, Rakušané mají na kontě sedm bodů a v tabulce jsou druzí právě za českým výběrem. "Podcenění není na místě, viděl jsem všechny jejich zápasy na videu a jednou je sledoval na vlastní oči. Praktikují styl podobný německému fotbalu, mají neuvěřitelný fyzický fond, jsou agresívní, disponují obrovskou vůlí po vítězství," tvrdil Lička.

Lička možná sáhne do vítězné sestavy

K dispozici má kompletní kádr devatenácti borců, hráči léčili jen drobná zranění, ale včerejší oficiální trénink absolvovali v kompletním složení. Přestože Ličkův výběr vyhrál hladce v Nizozemsku 3:0, trenér nevyloučil jisté korektury v sestavě: "Nejsem zastáncem tvrzení, že vítězná sestava se nemění, proto možná malé posuny nastanou."

Reprezentační jedenadvacítka si hodlá udržet výsadní postavení v tabulce. Lička si nemyslí, že jsou možná zásadní taktická překvapení. "Podstatná bude aktuální forma. Byl bych zklamán, kdybychom jako tým neodvedli maximální výkon. Skóre je pak výsledkem mnoha faktorů, ale samozřejmě si přeji vítězství," rozjímal zkušený trenér.

Velmi dobře si uvědomuje důležitost zápasu. "V případě vítězství bychom zvýšili náskok na pět bodů, což je velmi důležité," upozornil Lička. Stejná slova slyšeli z trenérových úst i hráči při taktické poradě.

Pravděpodobná sestava
Laštůvka - Vidlička, Schuster, Koubský, Bureš - Kobylík, Plašil, Polák, Trojan - Lička, Svěrkoš

Reklama

Související témata: