Hlavní obsah

Basketbalisté Miami a Denveru vyhráli v NBA poosmé za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Miami a Denveru v sobotu prodloužili své vítězné šňůry v NBA už na osm zápasů. Pro Miami byl slabým soupeřem tým New Jersey, který se za celý druhý poločas zmohl jen na 26 bodů a na Floridě utrpěl debakl 65:90.

Článek

Ještě v polovině zápasu přitom Nets vedli o dva body, jenže pak začal úřadovat domácí rozehrávač Eddie Jones, který během dvanácti minut stihl dát 14 bodů. V posledním úseku se hráči New Jersey vůbec nemohli prodrat domácí obranou a postihl je naprostý střelecký výpadek.

"Ve třetí čtvrtině jsme se semkli a řekli si: teď mákneme," řekl Jones. Inkasovaných 65 bodů je pro Miami nejméně za celou sezonu. První pětka Heat si body mezi sebe rovnoměrně rozdělila, na dvouciferný součet se nedostal jen Udonis Haslem, jemuž k tomu scházel jediný bod.

Denver zvítězil v San Antoniu tříbodovým rozdílem 90:87. V pravou chvíli se znovu trefil do koše Carmelo Anthony, který za celý zápas střílel sedmnáctkrát, ale proměněný koš v závěru byl teprve jeho čtvrtým. V posledních dvou minutách výhru hostů zpečetil ještě dvěma šestkami.

O těsné výhře Lakers o jediný bod v hale nováčka Charlotte rozhodl necelou sekundu před koncem těžkou střelou Kobe Bryant. Klíčový muž Lakers byl s 32 body nejlepším střelcem sobotních programů zámořské ligy.

Koncert trojek předvedli basketbalisté Golden State, kteří jich v Atlantě proměnili osmnáct a vytvořili nový klubový rekord. Interní přestřelku vyhráli Dunleavy s Davisem, oba dali po šesti koších za tři body. Zdálky to zkusili hosté celkem třiatřicetkrát a od rekordu Atlanty z prosince 1996 zůstali vzdáleni o jedinou přesnou trefu navíc.

Výsledky:
Miami - New Jersey 90:65, Atlanta - Golden State 92:105, Charlotte - Los Angeles Lakers 116:117, New Orleans - Milwaukee 111:107, San Antonio - Denver 87:90, Portland - Memphis 80:66.

Reklama