Hlavní obsah

Nymburk - Prostějov 70:64Basketbalisté Nymburka v repríze finále porazili Prostějov

Nymburk

Basketbalisté Nymburka porazili v repríze finále minulého ročníku NBL Prostějov 70:64 a po čtvrtém odehraném zápase se dál drží v čele tabulky se stoprocentní úspěšností. Orli se po třetí porážce v sezoně propadli na čtvrté místo.

Foto: David Taneček, ČTK

Tre Simmons z Nymburka (vpravo).

Článek

Favorit si před vlastními diváky vybudoval rozhodující náskok v závěru druhé čtvrtiny, kdy od nepříznivého stavu 22:25 vyhrál sedmiminutový úsek do hlavní přestávky poměrem 21:2.

Hostům se pak i zásluhou nejlepšího střelce zápasu Panduly (21 bodů) povedlo třetí hrací období, ale maximálně se přiblížili na šest bodů. V poslední části si nechali obhájce titulu znovu utéct až na osmnáctibodový rozdíl a v závěru už jen porážku zmírnili.

"Byl to těžký zápas. Momentálně jsme trochu dole po třech porážkách (v Evropském poháru a VTB lize) na dlouhém tripu. Možná se na nás také trochu projevila únava, což dohromady způsobilo naši dnešní nekonzistentnost," řekl nymburský trenér Kestutis Kemzura. "Prostějov hrál fyzicky dobře a výborně bránil. My jsme byli ve vedení a nechci říct úplně lajdáckostí, ale stupidními chybami a nedáváním jasných košů jsme dostali soupeře zpátky do hry," dodal.

Prostějovští prohráli v lize podruhé za sebou po středeční nečekané porážce v Opavě. "Jsem rád, že jsme to výsledkově uhráli. Jsem spokojený i s naším nasazením. Přestože nám chyběli Slezák a Kohout, byl to z naší strany dobrý zápas. Doufám, že nás to nakopne," uvedl kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

Basketbalová Mattoni liga mužů - 20. kolo:
Nymburk - Prostějov 70:64 (20:17, 43:27, 50:43)
Nejvíce bodů: Page a Simmons po 16, Mahalbašič 10 - Pandula 21, Švrdlík 11, Bohačík 10. Rozhodčí: Vyklický, Matějek, Benda. Fauly: 24:23. Trestné hody: 24/20 - 21/13. Trojky: 4:7.

Reklama

Související témata: