Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia mají jisté play off NBA

PRAHA

Basketbalisté San Antonia si jako první tým Západní konference zajistili účast v play off NBA. Spurs svůj postup do vyřazovacích bojů potvrdili jubilejní padesátou výhrou v sezoně, v pátečním utkání porazili 93:76 Charlotte. V play off tak doplnili jeho prvního jistého aktéra, tým Miami.

Článek

Český basketbalista Jiří Welsch se nevešel do sestavy Clevelandu v domácím zápase s Philadelphií, který Cavaliers prohráli 81:93. Místní hvězdu LeBrona Jamese tentokrát zastínil nejlepší střelec soutěže Allen Iverson, jenž zaznamenal 31 bodů. Mladý James si připsal téměř o polovinu méně.

Skvěle jej uhlídal nováček Andre Iguodala, který vymazal i Litevce Ilgauskase. Jednou mu skvěle zblokoval střelu zezadu. "To byl jeden z nejkrásnějších momentů sezony. Byl to úžasný zákrok i cit rozhodčího, který jej neposoudil jako faul," rozplýval se kouč Philadelphie Jim O'Brien.

San Antonio dovedl k postupu Tony Parker, který v rozhodující třetí čtvrtině zaznamenal 12 bodů. Parkerovi svědčí jeho nová pozice, v níž více útočí namísto zraněného Argentince Ginobiliho, jenž vynechal se svalovým zraněním už pátý zápas.

Hrdinou pátečních zápasů byl Reggie Miller z Indiany. Do koše Lakers nastřílel 39 bodů, své maximum v sezoně a odsoudil losangeleský tým ke čtvrté prohře za sebou. Výhra 103:97 se v závěru zrodila právě zásluhou Millera, který v poslední minutě zápasu zaznamenal devět bodů.

Pro devětatřicetiletého hráče, který nejspíš po této sezoně skončí, to byl nejlepší bodový počinek za uplynulých čtyři a půl roku. "Nikdy nepodceňuje velikost v kterémkoliv věku," upozornil kouč Pacers Rick Carlisle.

Reklama

Související témata: