Hlavní obsah

Házenkáři Plzně přezimují s tříbodovým náskokem. O titulu se můžeme bavit až na jaře, brzdí trenér Šetlík euforii

Plzeň

Házenkáři Plzně stráví zimní přestávku na prvním místě tabulky extraligy s tříbodovým náskokem, což pro ně znamená velký impuls pro druhou část sezóny. Trenér Martin Šetlík si uvědomuje velkou šanci týmu na zisk nejcennější tuzemské medaile, přesto ale zůstává obezřetný.

Článek

„Věděli jsme, že máme dobrý kádr, který by se díky svým kvalitám mohl prosadit. Ze začátku jsme sice ještě nebyli v optimální formě, přesto jsem věřil v umístění v první šestce. Přezimujeme na špici, nicméně ve hře je ještě spousta bodů a konkrétně se o případné naději na titul můžeme bavit až na jaře," uvažuje Šetlík, který je plzeňskou házenkářskou ikonou.

Někdejší špičkový reprezentant slavil se Západočechy triumf v domácí soutěži jako hráč už v letech 1998 a 1999. „Silnou stránkou našeho klubu je cílevědomá práce s vlastními hráči. Funguje součinnost od žáků, dorostu až po áčko. Většina kluků jsou odchovanci a s tím nemám problém, naopak jde o pozitivní faktory," líčí trenér, jenž už hledí do nového roku.

„Extraliga pokračuje po vánoční přestávce koncem ledna. Takže hned po svátcích rozjedeme přípravu podle klasického modelu," nastiňuje Šetlík. Počítá Plzeň pro jaro s posilami? „To je spíš otázka pro vedení klubu. Zatím o tom nic nevím. Budu hlavně rád, když zůstaneme kompletní a nikdo neodejde," říká trenér.

Brankářskou oporou týmu je 43letý Radek Motlík. „Dostáváme málo gólů, což je i zásluha excelentní obrany. Povedl se nám prosincový šlágr v Lovosicích, které jsme sesadili z čela a dostali se na první místo na jejich úkor. Ale je předčasné polemizovat, jestli si to rozdáme právě s druhými Lovosicemi o titul," přemítá brankář, který si cení úspěšné série. „Neprohráli jsme dvanáct zápasů v řadě, mužstvo šlape. A jen si přejeme, ať nám forma vydrží," dodává optimisticky Motlík, na něhož budou Plzeňští spoléhat i v dalších měsících.

Reklama

Související témata: