Hlavní obsah

Haber s Hudečkem přestáli dánský malér, ale skončí po červnové kvalifikaci MS

Praha
Aktualizováno

Neúspěch na lednovém mistrovství Evropy nakonec nezlomil trenérský vaz dvojici Vladimír Haber, Jaroslav Hudeček. Přestože tam mužská reprezentace skončila bez jediné výhry předposlední, vedení Českého svazu házené trenérům prodloužilo mandát do 30. června 2014. Povedou tak národní tým i v kvalifikaci o MS 2015 proti Srbsku, po ní ale každopádně skončí.

Foto: Wipf Alex, ČTK

Filip Jícha (uprostřed) v souboji s Rakušany Markusem Wagesreiterem (vlevo) a Maximilianem Hermannem.

Článek

„Není pochyb, že výsledek na šampionátu v Dánsku zůstal za očekáváním. O to více si vážíme možnosti nechat na tento neúspěch zapomenout perfektně zvládnutou červnovou kvalifikací," přijímá Haber časově omezené působení. „Chceme se částečně rehabilitovat za nepovedenou poslední akci. Je z tohoto pohledu dobře, že tuto šanci dostanou i trenéři," míní reprezentační gólman Petr Štochl.

Haber s Hudečkem se ujali reprezentace předloni v září těsně před startem kvalifikace ME. Na šampionát pak postoupil národní tým z prvního místa, když za sebou ve skupině nechal Černou Horu i Německo. Vlastním ME se ale mužstvu nevydařilo, vypadlo hned v základní skupině s jediným bodem za remízu s Makedonci.

Výkonný výbor při hodnocení práce trenérů zvolil poměrně netradiční řešení. „Vystoupení na evropském šampionátu v Dánsku nedopadlo dobře. Haber s Hudečkem ale během osmnácti měsíců odváděli dobrou práci a mají ale chuť neúspěch odčinit, takže reprezentaci připraví na klíčový kvalifikační dvojzápas se Srbskem," říká prezident Českého svazu házené Aleš Pospíšil.

„Jsem přesvědčen, že postup na mistrovství světa v Kataru je v našich silách," dodává Pospíšil, podle nějž po kvalifikaci dojde k radikálním změnám, ať už se postoupí či nikoli. Chystá se nástup úplně nového realizačního týmu. „Připravujeme změnu, a to bez ohledu na předchozí i budoucí výsledky stávajícího trenérského tandemu. Máme jasnou představu, v tuto chvíli o ní intenzivně vyjednáváme a rád bych už začátkem dubna oznámil, kdo převezme odpovědnost za trenérské vedení mužské reprezentace," tvrdí šéf házené v Česku.

Reklama