Hlavní obsah

Už vím, proč Češi mají rádi pivo, říká volejbalista Castello po půl roce v extralize

Ostrava

Už půlroční angažmá v české volejbalové extralize má za sebou Nick Gilbert Castello. Rodák z Havajských ostrovů patří na postu libera k pilířům mistrovského celku VK Ostrava, kde se stal oblíbencem fanoušků a především ženské části publika. V rozhovoru pro Sport.cz. se svěřil i se svými poznatky z působení v tuzemsku.

Článek

Jak jste se dostal k volejbalu?

Na plážích na Havaji začínají děti s tímto sportem už v sedmi letech, a to byl i můj případ. Nejdřív jsem hrál jen tak s kamarády. Volejbal se stal mým koníčkem, a když mi bylo třináct, přihlásil jsem se do jednoho z místních týmů. Pokračoval jsem i na univerzitě v Kalifornii, kde jsem studoval historii a získal jsem titul bakaláře.

Kde žije vaše rodina?

Mám velkou rodinu. Několik jejich členů bydlí v Americe a zbytek na Havaji.

Už jste si zvykl na Ostravu?

Ano. Je to moje první zkušenost v Evropě a adaptoval jsem se rychle. Bydlím asi deset minut od centra města v bytě společně se švédským spoluhráčem Erikem Sundbergem. Jsem rád, že i ostatní kluci z družstva jsou kamarádští a přátelští. Chodíme do restaurací s přáteli na dobrá česká jídla, ale také často odpočívám. Snažím se relaxovat a spát až osm hodin denně, abych byl připravený na tréninky i zápasy. A ve volném čase také sleduji filmy. Momentálně máme náročný program v extralize a poháru, takže i dost cestujeme po republice.

Znáte nějaká česká slovíčka?

Pivo (úsměv). Bylo to jedno z prvních slov, která mě kluci naučili. Vyzkoušel jsem několik značek zdejšího piva a nejvíc mi chutná plzeň. Už vím, proč Češi mají rádi pivo (úsměv).

Navštívil jste i jiná místa v Evropě?

Na podzim jsme absolvovali několik zápasů v Lize mistrů, ale nebyl čas na žádné prohlídky měst. Líbí se mi v České republice a o vánočních svátcích jsem byl na výletě v Berlíně.

Zajímáte se i o ostatní sporty?

Jistě. Mám rád sport obecně, hlavně fotbal a baseball.

Reklama