Hlavní obsah

Dallas prohrál v play-off s Houstonem i podruhé

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu prohráli v play-off NBA i druhý domácí zápas. Houstonu v pondělí podlehli 111:113 a vítěznému celku tak chybějí k postupu do semifinále Západní konference už jen dvě výhry. Boston na úvodní dvacetibodové vítězství nad Indianou nenavázal, po porážce 79:82 je stav série vyrovnaný 1:1.

Článek

Druhé utkání v Bostonu rozhodl půl minuty před koncem hostující Reggie Miller. Na střelu devětatřicetiletého veterána, která Indianě zajistila tříbodové vedení, už nikdo další neodpověděl. Miller byl nejvytíženějším hráčem Pacers a s 28 body zároveň jejich nejlepším střelcem.

Boston přitom do závěrečné čtvrtiny vstoupil s pětibodovým náskokem, ale za 12 minut pak přidal pouhých deset bodů. Těsnější obrana neseděla ani autoru 33 bodů v utkání Paulu Pierceovi. "Naopak naše defenziva mě zklamala," řekl Pierce. "Dostali jsme spoustu laciných košů, a to se nesmí stávat. Ne doma, ne v play off, zkrátka vůbec," dodal.

Třiatřicet bodů nastřílel i čínský pivot Jao Ming do dallaského koše, dalších 28 přidal Tracy McGrady. Právě ten dvě vteřiny před koncem rozhodl střelou zdálky o deváté výhře Houstonu za sebou, po oddechovém času se už domácí Michael Finley netrefil.

Také v tomto utkání museli hosté v závěru dotahovat ztrátu, Mavericks ještě pět a půl minuty před koncem vedli 102:95. Stíhací jízdu režírovali právě Jao s McGradym, který v utkání ještě na deset košů přihrál a osm míčů doskočil. Poslední naděje domácím svitla deset sekund před koncem po vyrovnání Dirka Nowitzkého na 111:111, poté však Keith Van Horn nedokázal ubránit McGradyho.

Další dva zápasy se hrají v Houstonu. Historie NBA zná jen dva případy, kdy tým v play-off na čtyři vítězství prohrál oba úvodní domácí duely, a přesto postoupil. Naposledy se to podařilo před jedenácti lety právě Houstonu.

Výsledky - 1. kolo play-off:
Východní konference:
Boston - Indiana 79:82
Nejvíce bodů: Pierce 33 - Miller 28
Nejvíce doskoků: Walker a Pierce 7 - Johnson 7
Nejvíce asistencí: Pierce 5 - Johnson 7
Stav série: 1:1
Západní konference:
Dallas - Houston 111:113
Nejvíce bodů: Nowitzki 26 - Jao Ming 33
Nejvíce doskoků: Dampier 9 - Jao Ming a McGrady 8
Nejvíce asistencí: Terry 6 - McGrady 10
Stav série: 0:2

Reklama