Hlavní obsah

Boston a Houston si v play-off NBA vynutily sedmé zápasy

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu a Houstonu odvrátili v prvním kole play-off NBA bezprostřední hrozbu vyřazení a vynutili si rozhodující sedmé zápasy. Hráči Celtics si ve Východní konferenci vybojovali další utkání díky vítězství 92:89 v prodloužení na hřišti Indiany. Houston zdolal v Západní konferenci Dallas 101:83.

Článek

Hráči Bostonu potvrdili, že v sérii s Indianou je všechno možné. V úvodu zápasu prohrávali o jedenáct bodů, své manko ale dokázali zlikvidovat a ujali se vedení. V závěru normální hrací doby je nezlomilo ani vyloučení hlavního tahouna Paula Pierce a následné vyrovnání domácích. V prodloužení Pierce dokonale zastoupil Antoine Walker, autor 24 bodů.

"Tohle jsou ty nejšílenější zápasy, jaké jsem kdy zažil. Ta série je přímo neskutečná," komentoval trenér Bostonu Doc Rivers průběh duelů. V dosavadních šesti zápasech dokázal domácí tým vyhrát jen dvakrát. Ve třech utkáních jedno z mužstev naprosto vyhořelo a žádný z dvojice nevedl o více než jeden zápas.

Hlavní postavou záchrany Houstonu byl Tracy McGrady, který předvedl další strhující výkon. K vítězství svůj tým dovedl 37 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi. "Je to superstar a my se s ním vezeme. Dneska jsme se mu snažili pomáhat a pořádně ho zásobovat. Víme, že nás povede, my se musíme jen chytit," pochvaloval si Mike James svého spoluhráče.

McGrady, jenž během své osmileté kariéry v NBA ještě nikdy nepřešel přes první kolo play off, exceloval především při střelbě za tři body: z deseti pokusů proměnil šest. "Měl jsem pocit, že dneska dám trojku odkudkoliv," prohlásil dvojnásobný nejlepší střelec soutěže.

O postupujících do konferenčních semifinále se rozhodne v sobotu. Výhodu domácího prostředí budou mít Boston a Dallas.

Výsledky - 1. kolo play-off:
Indiana - Boston 89:92 v prodl.
Nejvíce bodů: O´Neal 26 - Walker 24
Nejvíce doskoků: Davis 14 - Jefferson 14
Nejvíce asistencí: Johnson 4 - Pierce 6
Stav série: 3:3
Houston - Dallas 101:83
Nejvíce bodů: McGrady 37 - Stackhouse 21
Nejvíce doskoků: Mutombo 10 - Nowitzki 13
Nejvíce asistencí: McGrady 7 - Nowitzki a Terry 4
Stav série: 3:3

Reklama