Hlavní obsah

Čína vzývá basketbalistu Jao Minga k návratu

PRAHA

Basketbalová hvězda NBA Jao Ming si přes léto vzhledem k vytíženosti v nejslavnější soutěži světa naplánovala odpočinek, ale zřejmě se s touto vizí bude muset rozloučit. Služeb basketbalisty klubu Houston Rockets se totiž domáhá jeho rodná Čína. Ta chce, aby Jao Ming pomohl v září národní reprezentaci v Asijském šampionátu.

Článek

"Jao Ming má jako člen národního týmu Číny určité závazky a musí se vrátit, aby reprezentoval svou zemi," řekl nekompromisně mluvčí Čínské basketbalové asociace Džin-čcheng Li.

Jao Ming hraje v NBA od roku 2002 a každý rok neváhal po náročné sezóně plnit si i své reprezentační povinnosti. Zpravidla to pro něj znamenalo, že za celý rok neměl pořádný čas na odpočinek. Což by chtěl letos změnit. "Nechci teď vůbec nic dělat, rád bych jen odpočíval," svěřil se začátkem května po vyřazení Houstonu v prvním kole play-off s Dallasem.

Zástupci čínského národního týmu ale se svým obrem najisto počítají. Džin-čcheng Li se dokonce nechal slyšet, že je s oporou mužstva domluvený.  "Jao Ming předpokládá, že se do Číny v nejbližší době vrátí a v červnu se zapojí do přípravy týmu. Jen co si trochu odpočine," řekl s tím, že první příprava týmu na Asijské hry v Kataru (8. - 16. září) už probíhá v Pekingu.

Reklama

Související témata: