Hlavní obsah

Obhájci titulu z Detroitu mají na dosah konferenční finále

NEW YORK

Obhájci titulu z Detroitu se v basketbalové lize NBA přiblížili postupu do finále Východní konference. V pátém zápase druhého kola play-off v úterý porazili na domácí palubovce Indianu 86:67 a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 3:2. Stejným skóre vede v Západní konferenci San Antonio nad Seattlem.

Článek

Indiana v druhé čtvrtině vedla 31:27, ale pak její hráči minuli osmnáct z devatenácti střel a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. "Myslel jsem si, že k věcem přistupujeme dobře, ale posledních jednatřicet minut bylo úděsných," komentoval nepovedený zápas trenér Pacers Rick Carlisle.

Detroit se opíral o skvělou obranu a velmi vyrovnanou hru základní pětky: všichni její členové nastříleli alespoň deset bodů. Nejlepším střelcem Pistons byl s 19 body Ben Wallace, který si navíc připsal jedenáct doskoků. "Vždycky, když soupeře donutíme hrát proti naší soudržné obraně, naše šance stoupají," pochvaloval si po zápase Wallace.

Jediné vítězství dělí od postupu i basketbalisty San Antonia, kteří v pátém utkání rovněž využili výhody domácího prostředí a porazili Seattle 103:90. Hlavním strůjcem vítězství Spurs byl autor devětatřiceti bodů Manu Ginobili.

Argentinský olympijský vítěz z Atén do několika posledních zápasů naskakoval jen z lavičky. Nyní ho trenér Gregg Popovich vrátil do základní sestavy. "K tomuto rozhodnutí mě přimělo několik věcí. Prostě jsem si myslel, že nadešel ten správný čas," vysvětlil kouč.

Ginobili se mu odvděčil životním střeleckým výkonem ve vyřazovacích bojích. "Vždycky jsem šel na hřiště s cílem vydat ze sebe co nejvíce a nezáleží na tom, jestli začnu, nebo do zápasu naskočím o šest minut později," uvedl Ginobili, který loni v Aténách získal cenu pro nejužitečnějšího hráče olympijského turnaje.

NBA - 2. kolo play-off
Východní konference
Detroit - Indiana 86:67 (stav série 3:2)
Nejvíc bodů: Wallace 19 - O'Neal 14.
Nejvíc doskoků: Prince 12 - Davis 9.
Nejvíc asistencí: Billups 7 - Tinsley 5.
Západní konference
San Antonio - Seattle 103:90 (stav série 3:2)
Nejvíc bodů: Ginobili 39 - Allen 19.
Nejvíc doskoků: Duncan 14 - Fortson 9.
Nejvíc asistencí: Ginobili 6 - Allen 6.

Reklama

Související témata: