Hlavní obsah

Phoenix prohrál první finále Západní konference se San Antoniem

PRAHA

Basketbalisté Phoenixu prohráli úvodní zápas finále Západní konference zámořské NBA. Vítěz základní části profesionální soutěže na domácí palubovce nestačil na San Antonio, kterému podlehl 114:121. Hosté o svém vítězství rozhodli v závěrečné čtvrtině, kterou vyhráli o jedenáct bodů, a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 1:0.

Článek

San Antonio předvedlo v závěrečné dvanáctiminutovce výjimečný ofenzivní výkon, jen v této části hry nastřílelo 43 bodů. Výrazně k tomu přispěl náhradník Brent Barry, který v poslední čtvrtině zaznamenal třináct ze svých jednadvaceti bodů.

Spurs byli v základní části nejlépe bránícím týmem, ale nyní se prosadili i v útoku. "Umíme hrát pomalé taktické bitvy, ale také umíme běhat a soupeřit s nejlepším týmem na západě, a to je Phoenix," komentoval nedělní zápas třiatřicetiletý Barry, který v poslední čtvrtině proměnil všech pět střeleckých pokusů včetně tří trojek.

Phoenix vůbec poprvé v letošních vyřazovacích bojích v sérii prohrává. Amare Stoudemire sice nastřílel 41 bodů a rozehrávač Steve Nash se tradičně blýskl 29 body a 13 asistencemi, ale na vítězství to tentokrát nestačilo. "Nejvíc ze všeho to bylo selhání v obraně. Myslím, že jsme dali dost bodů na vítězství a v útoku jsme hráli dobře," řekl Nash.

Phoenix - San Antonio 114:121 (stav série 0:1)
Nejvíce bodů: Stoudamire 41 - Parker 29
Nejvíce doskoků: Stoudamire 9 - Duncan 15
Nejvíce asistencí: Nash 13 - Ginobili 5

Reklama

Související témata: