Hlavní obsah

V nominaci házenkářů na play-off o ME chybí Brůna

PRAHA

Čeští házenkáři se chystají na play-off o postup na evropský šampionát, úvodní zápas s Portugalskem sehrají 12. června v Brně. Příprava je však komplikovaná: někteří hráči včetně Michala Brůny chybějí a celý nominovaný tým bude mít trenér Rastislav Trtík pohromadě až necelý týden před zápasem. Mistrovství Evropy se uskuteční na přelomu ledna a února ve Švýcarsku.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Ilustrační foto.

Článek

Trtík označil termín nástupu některých legionářů do přípravy za krizový. "Ale nedá se nic dělat," řekl. Jan Filip byl nominován do výběru světa, Filip Jícha se vrací po zranění a David Juříček s Karlem Nocarem přijedou kvůli finále Francouzského poháru dokonce až pět dnů před zápasem s Portugalci.

Proti MS v Tunisku Trtíkovi několik hráčů chybí. Kouč nejvíce lituje absence Michala Brůny, který se omluvil především z rodinných důvodů. "Hraje jiným stylem než naše klasické spojky a přinášel do hry jisté změny," řekl Trtík, jemuž se naopak do kádru vracejí uzdravené opory Jícha, Daniel Kubeš a Petr Hrubý.

Pro důležitý post pravé spojky budou k dispozici talentovaní junioři Tomáš Řezníček s Petrem Kustem a zkušený Jiří Vítek. Po delší době se vrací do národního mužstva Martin Kovář, který vyhrál se švýcarským Schaffhausenem ligu i pohár.

Český celek se sejde v závěru května na soustředění v Jičíně, poté se přesune do Prahy, kde sehraje v rámci házenkářské akce spojené s nadací Kapka naděje přípravné utkaní s dánským klubovým soupeřem. Od 7. června pak bude pilovat formu v Brně.

Nominace ČR:
brankáři:
Martin Galia (FA Göppingen/Něm.), Petr Štochl (Istres Handball/Fr.),
spojky:
Tomáš Řezníček (Gumárny Zubří), Roman Farář (UHK Krems/Rak.), Jiří Hynek (Dukla Praha), Alexandr Radčenko (Conversano/It.), Daniel Kubeš (TuS N-Lübbecke/Něm.), Martin Kovář (Kadetten Schaffhausen/Švýc.), Jiří Vítek (Istres Handball), Jakub Szymanski, Petr Kust (oba HCB Karviná),
křídla:
Tomáš Heinz (HC Frýdek-Místek), Tomáš Laclavik, Jan Sobol (oba HCB Karviná),
pivoti:
Petr Hrubý (MSG Melsungen/Böddiger/Něm.), Kamil Piskač (Házená Brno).
Dodatečně se připojí:
Filip Jícha (TSV St. Gallen/Švýc.), Karel Nocar (Chambéry Handball/Fr.), Jan Filip (HSG Nordhorn/Něm.), David Juříček (Montpellier Handball/Fr.).

Reklama