Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 2:3Volejbalisté v třetím přípravném utkání prohráli s Bělorusy

Jablonec nad Nisou

Čeští volejbalisté i v třetím přípravném utkání odehráli s Běloruskem pět setů a podruhé odešli poraženi. Svěřenci kouče Zdeňka Šmejkala dnes prohráli v Jablonci nad Nisou po setech 25:22, 22:25, 25:23, 23:25 a 10:15. Už v pátek vstoupí Češi do kvalifikace mistrovství Evropy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Čeští volejbalisté se radují z vyhrané výměny v zápase proti Bělorusku.

Článek

V závěrečném ze tří přípravných utkání trenér hodně měnil sestavu. "To mělo podíl na nestabilitě našich výkonů, ale bylo naším cílem, aby se ukázali všichni hráči, a nechtěli jsme ani při nepříznivém vývoji nic měnit," řekl kouč Šmejkal.

V prvním přátelském utkání s Běloruskem prohráli Češi v pátek 2:3, druhý zápas v sobotu 3:2 vyhráli. Začátkem týdne trenéři oznámí nominaci na kvalifikaci ME.

První kvalifikační turnaj ME čeká volejbalisty právě v Jablonci nad Nisou od 16. do 18. května. Začnou proti Norsku, pak se střetnou se Španělskem a Ukrajinou. Druhý turnaj se hraje od 22. května ve Španělsku, které převzalo hostitelství od Ukrajiny. Vítěz postoupí na ME 2015 do Bulharska a Itálie přímo, druhý tým půjde do baráže.

Přípravné utkání volejbalistů v Jablonci nad Nisou:
ČR - Bělorusko 2:3 (20, -22, 23, -23, -10)
Sestava ČR: Haník, Finger, Veselý, Holubec, Michálek, Linz, libero Juračka - Habr, Kuliha, Mach, Kriško, Beer, Hýský. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: