Hlavní obsah

Házenkářky Mostu porazily Slavii a odvrátily korunovaci soupeřek

Most

Házenkářky Mostu porazily ve třetím finále play off interligy Slavii 25:20 a snížily stav série hrané na tři vítězné duely na 1:2. Čtvrtý zápas, v němž budou mít Pražanky druhou šanci na ukončení čtyřletého čekání na titul, se hraje na severu Čech v úterý.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hana Kutlvašrová (vlevo) ze Slavie a Kateřina Dvořáková z Mostu.

Článek

Mostecké obhájkyně titulu nechtěly připustit rychlý konec finálové série a od začátku si počínaly lépe než v předešlých dvou venkovních zápasech v Edenu. Potvrdily, že před bouřlivým domácím publikem jsou jen těžko k poražení, a hostující tým od úvodu jen dotahoval; do vedení se za celý zápas ani jednou nedostal.

Po dvou úspěšných sedmičkách za sebou v podání Beňuškové Most brzy odskočil na rozdíl pěti branek. Slávistkám pak trochu pomohl oddechový čas, po němž se přiblížily na jeden gól.

Jenže domácí celek v závěru poločasu znovu vystupňoval tempo, především zpevnil obranu a díky čtyřem trefám po sobě šel o přestávce do šatny s pohodlným náskokem 14:9.

Pražanky se po pauze snažily vrátit zpět do utkání, ale víc než na tři branky se nedotáhly. Zbrzdilo je několik vyloučení a Most už v klidu dokráčel k prvnímu vítězství ve finálové sérii.

Finále českého play off interligy házenkářek - 3. zápas:
Baník Most - Slavia Praha 25:20 (14:9)
Nejvíce branek: Martinková 6, Růčková 5, Weisenbilderová 4 - Knedlíková a Rajnohová po 4, Kordovská 3. Rozhodčí: B. Friedrich, L. Friedrich. Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/1. Vyloučení: 3:5. Diváci: 950. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: