Hlavní obsah

Domácí postel, lepší snídaně a radost na kurtu. Kiki a Maki už jsou v desítce

Praha

Naplno využily výsad domácího turnaje. Svůj hotelový pokoj nechaly volný, před druhým dnem štvanického turnaje Czech Open se vyspaly doma a thajskému páru Radarongová, Udomchaveeová nedarovaly Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou ani set. Nejlepší české plážové volejbalistky hladce vyhrály skupinu a postoupily do sobotního osmifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Kolocová (vlevo) a Markéta Sluková na turnaji Světového okruhu žen v Praze na Štvanici.

Článek
Fotogalerie

Doma jste se tedy vyspaly lépe než v hotelu před prvním hracím dnem?

Kolocová: Určitě to bylo lepší. Postel i snídaně.

Díky prvnímu místu ve skupině už nemusíte hrát odpolední zápas. Je důležité pošetřit síly na víkendový finiš turnaje?

Sluková: Určitě. Všechny zápasy jsme hrály kolem poledne, a i když se to nezdá, na sluníčku je to náročné. Když se hrají vyrovnané sety, což je tedy trošku naše chyba, síly ubývají. Pomůže, že si odpočineme, půjdeme na masáž a už nemusíme na kurt.

Thajky vám ale byly zdatnými soupeřkami, oba sety se rozhodovaly až v napínavé koncovce.

Důležité byly střední části obou setů, kdy jsme ujely o dva tři bodíky a pak jsme si, jako hokejisti, mohly dovolit trochu polevit v závěru. Šly jsme do koncovky klidněji, ale ta pak klidná nebyla…

První tři mečboly jste neproměnily, v čem jste chybovaly?

Sluková: Všechno bylo špatně.

Kolocová: Já to prostě neuhrála, malinko mi docházely síly v koncovce, protože se hrálo vše na mě. Sluníčka je dost, nešla jsem do toho úplně na sto procent, ale s trošičkou obavy, a to byla chyba.

Sluková: Ty dva body v každém setu navíc byly zásluhou publika, fanoušci nás hnali vpřed za každého stanu. Nervozitu už jsme setřepaly.

Stoupají se zatím hladkým vývojem turnaje i vaše ambice?

Sluková: Díky postupu z prvního místa už jsme nejhůř deváté. Top ten jsme si přály, teď bude hodně záležet i na losu. Může být přijatelný a můžeme myslet i na elitní pětku. Klidně bych se ještě pošoupla výš.

Kolocová: Přesně tak, desítku už máme, pojďme si dát vyšší cíl.

Reklama