Hlavní obsah

Volejbalista Polák se nechal vyfotit s Maradonou

PRAHA

Setkání s fotbalovou legendou Diegem Maradonou považuje za největší zážitek ze svého ročního působení v Argentině český volejbalový reprezentant Dalibor Polák.

Článek

"Kde se Maradona objeví, hned se kolem něj vytváří obrovský rozruch. V Evropě si hodně uškodil drogovými aférami, ale Argentinci ho milují, je tam největší hvězdou, a kdyby to šlo, tak ho zvolí prezidentem. Majitel klubu, kde jsem hrál, má svoji televizní stanici a Maradonu si pozval do zábavního programu. Sledovali jsme ho z hlediště a po skončení pořadu jsme se potkali se slavným Diegem za scénou, prohodili pár slov a mohli jsme se s ním vyfotit," vylíčil svoje dojmy jednatřicetiletý volejbalista.

Do klubu Bolívar se dostal díky kontaktům manažera a svého angažmá nelituje. "Po třech letech v Řecku jsem chtěl poznat něco nového a argentinská liga mě překvapila. K dokonalé spokojenosti mi chyběl jen titul. Ani druhé místo ale není špatné, i když pro vedení klubu to byl neúspěch," tvrdil Polák, který se stal vůbec prvním Evropanem v tamní lize.

"Každý mančaft využívá tři cizince, ale většinou to jsou Brazilci nebo hráči z jiných jihoamerických zemí. Bylo to hezké, pro mě však dost náročné z pohledu nepředstavitelného cestování. Trénovali jsme v Buenos Aires a hráli ve 400 km vzdáleném Bolívaru. A zažil jsem i autobusový zájezd k zápasu v délce 1700 km. K některým utkáním jsme letěli i pět hodin, což je v evropských soutěžích nemyslitelné," vykládal borec, který si všímal i běžného života v daleké cizině.

"V Argentině jsou obrovské kontrasty mezi jednotlivými vrstvami obyvatel. Prezident našeho klubu je multimilionář, ale všiml jsem si i spousty lidí žebrajících na ulici. Sportovci se mají dobře. Volejbalisté jsou tam populární, protože jejich národní tým patří do světové špičky," pravil Polák.

Z Argentiny se ale po roce vrací do Řecka. "Podepsal jsem Paneliniosu Atény. V řecké lize startuje šest aténských celků a výhodou je, že už to z předešlých let znám. Při nedávném rozhovoru s Řeky jsem do toho trochu pletl španělštinu, ale snad si rychle zvyknu. S Panathinaikosem jsem tam získal titul a mám dobrou reputaci," pokyvoval hlavou univerzál, který léto stráví v České republice. "Na dovolenou nejedu, tu jsem si užil v Argentině. Budu doma ve Stráži nad Nisou u Liberce," usmál se Polák.

Z Řecka by to mohl mít blíže i do reprezentace, v níž naposledy nastoupil před dvěma lety ve Světové lize. "Loni jsem se s trenérem Řeřábkem dohodl na přerušení reprezentační kariéry, ale netuším, jestli dostanu znovu pozvánku. To je spíš otázka pro někoho jiného," uzavřel bývalý hráč liberecké Dukly.

Reklama

Související témata: