Hlavní obsah

Rusko "B" - Česko 37:62Basketbalisté na přípravném turnaji porazili rezervní tým Ruska

Moskva

Čeští basketbalisté na přípravném turnaji v Moskvě s přehledem porazili rezervní tým Ruska 62:37. Nejlepším střelcem se s 15 body stal očekávaný lídr Tomáš Satoranský, který přidal i osm asistencí. Češi turnaj zakončí sobotním zápasem s Izraelem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Welsch

Článek

Zatímco ve čtvrtek svěřenci trenéra Ronena Ginzburga v koncovce podlehli Rusku, dnes se pomstili na ruském B-týmu. Po vyrovnané první čtvrtině postupně začali soupeři unikat. A to především díky soustředěné hře v útoku a častých zisků v obraně.

"Byli to mladí kluci, ze kterých postavili B tým Ruska. Včera ale odehráli super zápas proti Izraeli, se kterým se tahali až do konce. Dneska jim asi trošku došly síly. Nemají tolik zkušeností jako hráči prvního týmu, kteří pravidelně hrají VTB Ligu," řekl Satoranský.

Nakonec Češi díky kvalitní obraně utekli až na třicet bodů. "Agresivněji jsme bránili. Tahali jsme to rychle dopředu. Tak by měla vypadat i naše hra v kvalifikaci. Rusové navíc neproměňovali ani snadné střely," dodal Satoranský.

Přípravný turnaj basketbalistů v Moskvě:
Rusko "B" - Česko 37:62 (16:17, 22:29, 32:49)
Nejvíce bodů ČR: Satoranský 15, Palyza 11, Balvín 9, Auda, Hruban a Welsch po 6. Fauly: 18:19. Trestné hody: 19/11 - 17/14. Trojky: 4:4.

Reklama

Související témata: