Hlavní obsah

Česko - Austrálie 3:0Volejbalistky porazily na turnaji Grand Prix Austrálii

Almaty

České volejbalistky po dvou utkáních na turnaji třetí skupiny světové Grand Prix v Almaty zůstávají neporaženy. Tentokrát zvítězily nad Austrálií 3:0 po setech 25:21, 25:14 a 25:20. Češky se na závěr utkají v neděli s domácím Kazachstánem, druhý turnaj se je na programu za týden v Brně.

Článek

V duelu se 100. týmem světového žebříčku byly české volejbalistky jednoznačnými favoritkami. Vyrovnanou partii držely Australanky v polovině úvodní sady a k vážnějšímu odporu se vzepjaly ve třetím dějství. Po většinu zápasu ale měl český tým utkání pod kontrolou. Soupeřky přehrával lepší hrou na síti a také důrazným podáním.

Italský trenér českého týmu Carlo Parisi zvolil stejnou základní sestavu jako v pátečním vítězném duelu s Chorvatskem. Na místě univerzálky se prosazovala v útoku Havlíčková. V obraně hrála prim Trnková, která si připsala 9 úspěšných bloků. Dalšími oporami byly Vanžurová s Havelkovou a na místě libera se blýskla zákroky v poli Chlumská. Australanky těžily hlavně z útočné aktivity smečařky Rourkeové, ostatní spoluhráčky ale za jejím výkonem dost zaostávaly.

Australanky se probraly ve třetím setu, kdy získaly pětibodový náskok (9:4). Hrozbu komplikací ale české hráčky s přehledem odvrátily. Za stavu 19:19 soupeřkám čtyřmi body odskočily a po 76 minutách proměnily hned první mečbol po přímém bodu Vanžurové z podání.

První turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3 v Almaty:
ČR - Austrálie 3:0 (21, 14, 20)
Sestava a body ČR: Smutná 5, Havlíčková 14, Vanžurová 11, Havelková 10, Trnková 12, Sajdová 4, libero Chlumská - Dostálová, Kvapilová. Trenér: Parisi.
Chorvatsko - Kazachstán 3:1 (22, 22, -25, 20).

Reklama

Související témata: