Hlavní obsah

Volejbalisté prohráli se Španělskem i podruhé

SVITAVY

Čeští volejbalisté prohráli v neděli se Španělskem ve Svitavách i druhé utkání Evropské ligy. Stejně jako v sobotu soupeři podlehli 1:3 a španělský tým se tak probojoval do čela druhé skupiny. Češi po čtvrtém ze šesti hracích víkendů klesli z vedoucí pozice na třetí, na čelo ale ztrácejí jen bod a za Tureckem zaostávají v boji o účast v červencovém finále v ruské Kazani pouze o skóre.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Všechna tři dosavadní vzájemná utkání se hrála minimálně na čtyři sety a dnešek nebyl výjimkou. Než si týmy s řadou hráčů s minimem reprezentačních zkušeností poprvé vyměnily strany, nikomu se nepodařilo odskočit na více než dvoubodový rozdíl. Španělé byli za svou trpělivost odměněni až po pátém setbolu. Domácí v koncovce zaplatili za špatný příjem a zbytečně zkažené servisy.

S vyrovnanou úvodní sadou neměla druhá pranic společného, českým hráčům začal vycházet servis i blok a od začátku si vybudovali náskok. Pojistku hladkému průběhu přidal Ticháček šňůrou podání cílených na španělské libero De Miguela, po níž Řeřábův výběr vedl již 22:14.

Z debaklu se však hosté oklepali a získali nad sítí převahu. Na české polovině kurtu nacházeli útokem hluchá místa a dobře postaveným blokem ubírali sebevědomí domácím útočníkům. Ti nezachytili nástup soupeře na 20:15 a třetí set byl ztracen.

Nevyrovnané výkony předurčily další vývoj, oba celky se znovu střídaly ve vedení, v závěru však radost vybuchla na španělské lavičce. To když trestuhodně jeden z nejzkušenějších Staněk zkazil servis a první mečbol proměnil univerzál Perez, nejlepší muž ve španělském dresu.

Za týden se čeští volejbalisté představí znovu doma, v Opavě přivítají Slováky. Dlouhodobou část ukončí na turecké půdě.

Česko - Španělsko 1:3 (-26, 16, -20, -23)
Rozhodčí: Sodja (Rak.), Flückiger (Švýc.). Čas: 102 min. Diváci: 1000.
Sestava ČR: Ticháček, Hrazdíra, Král, Hudeček, Baránek, Holubec, libero Habada - Staněk, Zapletal.
Tabulka
1. Španělsko85320:1413
2. Turecko84418:1412
3. ČR84417:1912
4. Slovensko83512:2011

Reklama

Související témata: