Hlavní obsah

VIDEO: To je úlet. V Austrálii budou sledovat ragby z mobilní sedačky následující pohyb míče

Sydney

I na ragbyovém stadiónu vždy platilo, že ty nejlepší místa ke sledování zápasu jsou zhruba v polovině hlavní podélné tribuny, tedy s přímým pohledem na střed hrací plochy zároveň s nejlepším možným rozhledem na obě poloviny hřiště. V Austrálii ale dokázali vymyslet ještě něco mnohem lepšího, než tato prominentní místa.

Pojízdná sedadla na ragbyVideo: Reuters

 
Článek

Už při srpnovém zápase mezi Austrálií a Novým Zélandem totiž bude mít pár australských šťastlivců možnost na Olympijském stadiónu v Sydney sledovat dění na hřišti z mobilní lavice s několika sedačkami hned za postranní čarou, která se bude pohybovat vždy ve směru, jímž se bude ubírat hra, takže to nejdůležitější budou mít fanoušci stále přímo před sebou.

Právě v utkání s All Blacks zažije tato novinka testovací premiéru, a pokud se osvědčí, může znamenat revoluci v živém sledování téměř jakéhokoliv sportovního klání.

„Jezdí to nahoru dolů a skutečně je to zařízení schopné následovat tempo hry. Obzvlášť pokud se hra přiblíží postranní čáře, tito fanoušci budou vždy skutečně přímo v centru dění," vychvaloval novinku Arno Lenoir, marketingový šéf australské filiálky Samsungu, která pohyblivé hlediště vyvíjí.

Pohyb lavice bude ovládat operátor joystickem a celé zařízení může rozjet až na rychlost dvacet kilometrů v hodině. Při testování na Jubilee Oval stadium na jihu Sydney ale těchto rychlostí nedosahovalo.

Je jasné, že výrobce dbá hlavně na bezpečnost. Aby nikdo z fanoušků náhodou nespadl do kolejiště, by měly zajistit bezpečnostní pásy. V chladicích boxech vedle sedaček by fanoušci pak neměli nalézt během zápasu nic jiného než lehké nápoje.

Reklama

Související témata: