Hlavní obsah

Česko - Kazachstán 3:0České volejbalistky suverénně vyhrály turnaj Grand Prix v Brně

Brno

České volejbalistky porazily v posledním utkání na turnaji Grand Prix v Brně také Kazachstán 3:0 a vyhrály zcela suverénně třetí skupinu. V šesti zápasech na dvou turnajích v Alamaty a Brně ztratily pouhé dva sety a jako jediné z osmi týmů získaly plný počet bodů. Z prvního místa v tabulce postoupily do turnaje Final Four, který se uskuteční 16. a 17. srpna v bulharském Samokovu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Druhý turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3: ČR - Kazachstán, 3. srpna v Brně. Hráčky ČR se radují z vítězství.

Článek

Po jasných výhrách nad Alžírskem a Mexikem zvládly domácí hráčky bez zakolísání i duel s Kazachstánem, který ještě bojoval o postup do finálového turnaje. Za 77 minut Češky zvítězily po setech 25:15, 25:20 a 25:21.

Trenér českého týmu Carlo Parisi tentokrát vsadil na nejsilnější sestavu s nahrávačkou Lucií Smutnou. Oproti sobotnímu duelu s Mexikem jen Michalu Kvapilovou nahradila Tereza Vanžurová. Takřka celé utkání odehrála základní sestava, z náhradnic se dostala na palubovku pouze na krátké okamžiky Veronika Dostálová.

Bojovné Kazašky do zápasu vstoupily slibně. Pozornou obranou na síti a důrazným podáním si chvíli držely dvoubodový náskok. Z úvodní nervozity se však české hráčky rychle otřepaly, zpřesnily kombinaci a útočným tlakem zejména Anety Havlíčkové postupně otočily dostaly utkání pod kontrolu. K Havlíčkové se přidaly v zakončení také Helena Havelková s Terezou Vanžurovou a Nikol Sajdovou. Kazašky ztratily kontakt a v první sadě se zmohly pouze na 15 bodů.

Další dvě sady byly sice o poznání vyrovnanější, ale režii měl díky pestřejší hře pevně v rukách český tým. K odporu se hráčky Kazachstánu ještě na chvíli zmohly v posledním setu, kdy snížily na rozdíl jediného bodu na 20:21. O případný zvrat se ale vzápětí připravily špatným podáním a závěr zápasu už české volejbalistky s přehledem zvládly.

Druhý turnaj Grand Prix volejbalistek v Brně - skupina 3:
ČR - Kazachstán 3:0 (15, 20, 21)
Sestava a body ČR: Smutná 2, Vanžurová 13, Trnková 5, Havlíčková 20, Havelková 12, Sajdová 10, libero Chlumská - Dostálová. Trenér: Parisi.
Mexiko - Alžírsko 3:1 (27, -17, 20, 18)

Reklama

Související témata: