Hlavní obsah

Čeští volejbalisté prohráli v Evropské lize v Turecku 0:3

PRAHA

Čeští volejbalisté nevyhráli v Evropské lize ani pod vedením nového trenéra Laurenta Tillieho. V předposledním kole základní části v sobotu obhájci titulu podlehli v Ankaře domácím Turkům 0:3 a po šesté porážce za sebou jim v tabulce skupiny A stále patří poslední místo.

Článek

O teoretickou šanci na postup definitivně připravil české reprezentanty už dnešní úvodní zápas skupiny, v němž Španělsko doma vyhrálo nad Slovenskem ve třech setech. Do finálového turnaje, který se uskuteční za dva týdny v Kazani, postoupily Turecko a Španělsko.

Do českého týmu se po zranění kolena a tříměsíční pauze vrátil univerzál Jakub Novotný, poprvé v Evropské lize hrál i blokař Martin Lébl. Ani obvyklé opory však k přerušení série nezdarů nepomohly. "Celkově to z naší strany byl bez diskuse jeden z horších zápasů. Lébl nezklamal, ale na Novotném byla ta velká přestávka hodně znát. Bylo to nečekaně špatné," řekl asistent trenéra Pavel Třešňák.

Hosté přitom začali dobře a v úvodu vedli 5:1, ale o náskok zase záhy přišli. Také v dalším průběhu utkání vyráběli Češi série chyb mnohem častěji než soupeř a ani jeden set nedokázali v konci zdramatizovat. "Bylo vidět, že naši přihrávající hráči včetně libera jsou teď před uzavřením nominace pod značným tlakem," řekl Třešňák.

"Je ale dobře, že jsme po nástupu nového trenéra hned začali zase hrát. Aspoň máme šanci tenhle výkon do kvalifikace mistrovství světa vylepšit," uvedl Třešňák. Boj o postup na MS 2006 čeká reprezentanty za tři týdny ve Francii.

Výsledek - skupina B:
Turecko - ČR 3:0 (19, 20, 18)
Rozhodčí: Brlas (Chorv.), Kovačevič (SČH). Čas: 75 min. Diváci: 800.
Sestava ČR: Zapletal, J. Novotný, Baránek, Popelka, Rak, Lébl, libero Obdržálek - Ticháček, Holubec, Staněk, Kvasnička.

Reklama