Hlavní obsah

Kulichová i s lehčím výronem kotníku na MS basketbalistek odletí

Praha

Dobré zprávy přišly o zdravotním stavu Petry Kulichové, která si poranila kotník šest minut před koncem posledního přípravného utkání před MS basketbalistek v Turecku. Rentgen v nemocnici sice potvrdil lehčí výron v kotníku, hráčka přesto ve čtvrtek v poledne odletí do dějiště šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká basketbalistka Petra Kulichová (vpravo) a Sue Birdová z USA během přípravného utkání v Praze.

Článek

„Petra absolvovala sérii vyšetření a podle lékaře je schopná do Turecka odjet. Zajímal mě i subjektivní pocit hráčky a ten byl rovněž pozitivní," uvedl trenér Lubor Blažek, který tak bude muset řešit případné úlevy a intenzitu zapojení české pivotky do hry v samotném úvodu šampionátu.

„Už jsme absolvovali turnaje, kam hráčka odjížděla ne úplně zdravá a zapojovala se až průběžně. Vždy se taková trpělivost vyplácela," tvrdí Blažek, jenž 198 cm vysokou pivotku Besiktase Istanbul označuje za pilíř sestavy. Jenže slzy v očích 31leté basketbalistky, které přišly hned po špatném došlápnutí pod košem, ho vyděsily.

Nejlepší česká střelkyně generálky proti mistryním světa a olympijským vítězkám, smolně zápas s USA nedohrála. V poslední čtvrtině ve skrumáži pod košem špatně došlápla a ze hřiště odskákala po jedné noze. Velký balík ledu na kotníku a bolestivý výraz v obličeji české pivotky nevěstily nic dobrého.

Ve středu odpoledne ale přišly dobré zprávy. „Petra naštěstí neutrpěla žádnou zlomeninu. Jedná se o lehkou distorzi v hlezenním kloubu, která je ale díky tomu, že byla včas zaledovaná a ošetřená, menšího rozsahu. Na léčbě budeme pracovat, aby Petra byla v horizontu pár dnů schopná zapojit se do hry," říká lékař národního týmu Vojtěch Havlas.

Šampionát začíná už v sobotu, reprezentantky tam sehrají tři zápasy ve skupině během čtyř dnů a v případě postupu vzápětí naváže i duel vyřazovací části. „Trochu bojujeme o čas. Nervozita, kterou bych cítil před startem mistrovství, se změnila ve výrazný neklid z toho, jestli se Kulichová stihne uzdravit," naznačuje kouč.

Reklama