Hlavní obsah

Pardubice - Ostrava 84:71Nový kapitán Kotas dovedl Pardubice k úspěšnému vstupu do ligy

Pardubice

Basketbalisté Pardubic vstoupili do nové ligové sezony vítězstvím nad Ostravou 84:71. Čtvrtý celek uplynulého ročníku soutěže dovedl k výhře nový kapitán Lukáš Kotas, který dal 21 bodů, k tomu doskočil sedm míčů a byl nejlepším hráčem zápasu.

Článek

"Měli jsme výborný vstup do zápasu. Od poloviny první čtvrtiny jsme několika jednoduchými koši natáhli naše vedení nad deset bodů," uvedl pardubický kouč Dušan Bohunický. K výkonu svých svěřenců ve druhé čtvrtině měl výhrady. "Přišlo mi, že jsme úplně přestali hrát směrem na koš. Nebyli jsme vůbec aktivní, všichni hráči jen posouvali míč dál. Hlavně u mladých hráčů jsem viděl určitou nervozitu, přitom bych u nich očekával spíše více sebevědomí."

V polovině utkání Východočeši vedli jen o bod 40:39. "Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu a hodně nám pomohl vynikající výkon Lukáše Kotase. Pracovat musíme na obranném doskoku, protože jsme absolutně neuhlídali útočný doskok Ostravy," řekl Bohunický. Celkově prohrál jeho tým na doskoky 34:44.

"Zápas jsme si prohráli vlažným vstupem. V první čtvrtině jsme dostali skoro 30 bodů. Stálo nás ohromné množství sil, že jsme se do poločasu dotáhli," konstatoval ostravský kouč Dušan Medvecký.. Přestože jsme si řekli, že budeme pokračovat v obraně ze druhé čtvrtiny i ve druhé půli, dostali jsme opět spoustu laciných košů po zbytečných a hloupých ztrátách. Ty nás definitivně zabily," dodal trenér NH.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 1. kolo:
Pardubice - Ostrava 84:71 (27:18, 40:39, 64:54)
Nejvíce bodů: Kotas 21, Kohout 15, Pandula 13 - Rohde 18, Číž 15, Dougherty 12, Beaumont a Goins po 10. Fauly: 23:23. Trestné hody: 21/13 - 23/18. Doskoky: 34:44. Trojky: 9:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články