Hlavní obsah

Karlovarský projekt mě zaujal, mám chuť do práce, říká volejbalový trenér Brom

Karlovy Vary

Prosadit se na české volejbalové scéně se v nadcházející sezóně mužské extraligy pokusí nově vzniklý klub VK ČEZ Karlovarsko. V lázeňském městě si dávají za cíl postupně zkonsolidovat kádr dvanácti příchozích hráčů, z nichž většina se předtím vůbec neznala. A sportovní ambice směřují nejprve k účasti v play off. „Karlovarský projekt mě oslovil. Je to i pro nás všechny nový krok. A mám chuť do práce,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz kouč týmu Petr Brom, pro něhož to bude už šestá extraligová štace na trenérské lavičce. Soutěž startuje 16. října.

Foto: Josef Pešout, Právo

Volejbalový trenér Petr Brom.

Článek

Ještě na jaře jste vedl Příbram. Co vás přimělo k odchodu do Karlových Varů?

Fakt, že šéfa v klubu mi dělá Jakub Novotný, bývalý skvělý reprezentant. Znám ho už od jeho sedmnácti let, trénoval jsem ho v několika týmech. Že je mým nadřízeným, byť je o dvacet let mladší, beru úplně normálně (úsměv).

Počítáte s ním i jako s hráčem extraligového týmu?

Doufám, že bude podle možností i hrajícím prezidentem (úsměv). Má hromadu starostí s chodem klubu a pravidelnému hraní se zatím brání, což chápu. Pokud si přesto najde čas a zapojí se s námi do tréninků, budu za to jen rád.

Jakou strategii jste zvolili při sestavování kádru?

Byl to složitý proces, z něhož vyplynulo, že máme dvanáct nových hráčů. I když všichni umí hrát volejbal, nikdy se nedá říci, že hned vytvoří ideální soubor. Prostě jdeme od a do zet a je to piplačka i s vysvětlováním, co chceme hrát a jak.

Prošel jste v Česku na postu trenéra od Ústí nad Labem přes Perštejn, Duklu Liberec, České Budějovice a Příbram až do Varů. Měl jste už v některém z týmů tolik cizinců jako momentálně na západě Čech?

Pokud si vybavuji, tak byli maximálně dva. Teď se nám tady sešli čtyři z různých koutů Evropy. Polák Szczerbaniuk hrál čtvrtfinále na olympiádě v roce 2004. Zkušený je i Rojas z Venezuely, který už v Česku působil. A přišli i Loftesnes z Norska a Mihajlovič ze Slovinska.

Bylo těžké získat Michala Sukubu poté, co slavil několik titulů s Budějovicemi?

V mistrovském celku mu skončila letos smlouva. Došlo k oslovení ze strany Karlovarska a je v našem týmu, to je celé.

Jakou úlohu bude mít 41letý Milan Bican po příchodu z Ústí nad Labem?

Měl by fungovat hlavně u mládeže, je i vedoucím našeho extraligového družstva. A pomáhá mi na tréninku, takže je mým asistentem. Práce i pro něj bude v klubu dost.

Tušíte, jak může vyznít reakce soupeřů na karlovarský průnik do extraligy?

Co si budeme povídat, berou nás jako konkurenci. Řeknou si: je tady nový klub a finančně zajištěný. A budou nás stavět do role favorita, aby nás znervózněli. Nestavíme si vzdušné zámky, prvním cílem je boj o postup do play off.

Reklama

Související témata: