Hlavní obsah

Basketbalista Peterka se vrátil z Itálie a bude hrát za USK

Praha

Devatenáctiletý basketbalista Martin Peterka, kterému nevyšlo angažmá v Miláně, bude do konce prosince hrát za USK Praha. Jednoho z největších českých talentů posledních let uvolnily mateřské Pardubice.

Článek

"Příchodem Martina Peterky řešíme momentální situaci, kdy náš klíčový hráč na pozici pivota Jiří Slavík není zdravotně připraven na první část soutěže a Martin stále čeká na optimální roli v zahraničním klubu. Martinova role v USK bude pouze dočasná před jeho dalším angažmá," uvedl v tiskové zprávě generální manažer USK Praha Petr Jachan.

Mládežnický reprezentant Peterka, který byl i v širším výběru českého A-týmu pro kvalifikaci mistrovství Evropy, se na konci srpna domluvil na odchodu z Pardubic do celku EA7 Emporio Armani Milán. Doufal, že si s italským mistrem zahraje i Evropskou ligu, ale do nabitého kádru se nakonec neprosadil. "Bylo by to asi jen na trénování s minimem šancí hrát," citoval ho web xbasket.net.

"Po návratu z Milána jsem si začal hledat klub v cizině, kde bych měl jistotu zlepšování a herní prostor. Nabídky přicházely, ale pro mě to pořád nebylo ono. Proto jsem se rozhodl kontaktovat pardubický klub a v ten moment přišla nabídka z USK Praha. Je to klub, kde je velká možnost k hraní," řekl Peterka.

Na loňském mistrovství světa do 19 let byl Peterka nejlepším českým hráčem, mezi hvězdy turnaje patřil i na MS do 17 let o rok dříve. V létě dokonce zvažoval účast na draftu do NBA, nakonec se však nepřihlásil.

Reklama