Hlavní obsah

Memphis - LA Clippers 107:91Memphis zdolal Clippers a dál vládne celé NBA

New York

Basketbalisté Memphisu porazili rivala Los Angeles Clippers jasně 107:91, vylepšili si bilanci na dvanáct výher a dvě porážky a nadále vládnou celé NBA. Po sedmé výhře v řadě se tabulkou dere vzhůru Portland, který v neděli uspěl v Bostonu 94:88. V Západní konferenci je Portland už třetí za Memphisem a Golden State.

Foto: Brandon Dill, ČTK/AP

Marc Gasol (33) z Memphisu v duelu proti DeAndremu Jordanovi (6) z Los Angeles Clippers.

Článek

Pivot Marc Gasol dal podruhé za sebou 30 bodů, přidal k nim 12 doskoků a Memphis nedal šanci zlepšujícím se Clippers. Gasol nasázel 12 bodů už v první čtvrtině a pomohl domácím otočit mírné a jediné vedení soupeře v zápase. Grizzlies tradičně tlačili míč hodně pod koš a využívali toho, že Gasola nebyl schopný nikdo ubránit.

Ve třetí čtvrtině zabral Chris Paul a snížil na rozdíl osmi bodů, ale blíže už se Clippers nedostali. Naopak v poslední čtvrtině Memphis vedl až o 25 bodů a oba trenéři využili v závěru hráče z lavičky. Grizzlies měli šest střelců ve dvouciferných číslech a znovu výborně bránili. Clippers nestačilo 22 bodů Paula, Blake Griffin se střelecky trápil a zůstal na 12 bodech.

"Nevím, jestli má nějakou speciální dietu, ale vypadá skvěle a hraje ještě líp," chválil Gasola trenér poražených Doc Rivers. "Celý tým Memphisu je teď jinde než zbytek ligy. Vzali sezonu vážně od samého začátku," dodal.

Portland dál jede na vítězné vlně

V Bostonu zazářil portlandský LaMarcus Aldridge s 20 body a 14 doskoky, Chris Kaman pomohl 16 body a hosté si po sedmé výhře v řadě vylepšili bilanci na 10-3. "Líbí se mi náš přístup během vítězné série, protože jsme stále soustředění, hladoví a chceme vyhrávat," uvedl Aldridge.

Oběma týmům se v průběhu utkání příliš nedařilo a po třech čtvrtinách bylo skóre vyrovnané. Poslední čtvrtinu ale otevřel Portland šňůrou 17:5 a rozhodl. Celtics se ještě přiblížili se na rozdíl čtyř bodů v koncovce, ale pak už neskórovali. Boston, jehož bilance spadla na 4-8, vedl s 19 body Jeff Green.

Oslabený tým Oklahomy statečně bojoval s favoritem z Golden State, ale Warriors zvládli koncovku a slavili výhru 91:86. Hvězdou byl náhradník Marreese Speights s 28 body. Oklahoma se s pouhými třemi výhrami trápí na dně tabulky Západní konference.

Výsledky NBA:
Boston - Portland 88:94
LA Lakers - Denver 94:101 po prodl.
Memphis - LA Clippers 107:91
Miami - Charlotte 94:93
Oklahoma City - Golden State 86:91

Reklama