Hlavní obsah

Satoranský pomohl Barceloně otočit zápas s Milánem

Barcelona

Basketbalisté Barcelony vyhráli i sedmý zápas této sezony Evropské ligy, když doma udolali Milán 84:80. V průběhu utkání přitom museli otáčet až čtrnáctibodové vedení hostů. Výraznou měrou k tomu pomohl i český reprezentant Tomáš Satoranský, který v dresu Barcelony zaznamenal osm bodů, tři asistence a byl třetím nejužitečnějším hráčem katalánského celku.

Foto: David Šváb, ČTK

Český reprezentant Tomáš Satoranský v dresu Barcelony v utkání evropské ligy proti Milánu.

Článek

Satoranský tak na dálku pomohl i reprezentačnímu kolegovi Janu Veselému, jehož Fenerbahce má díky prohře Milána už v podstatě jistý postup do dalších bojů.

Barcelona vstoupila do utkání suverénně. Vedená zkušeným rozehrávačem Huertasem, který si dovolil hned v úvodu efektní zpětnou přihrávku, zatlačila Milán a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohla mít potíže. Jenže pak se domácí začali v útoku trápit, nepomohl ani příchod Satoranského a Milán šňůrou 19:2 získal dvouciferné vedení.

Barcelonu vrátil do hry stále ještě devatenáctiletý Chorvat Mario Hezonja. V závěru poločasu se dařilo i Satoranskému, který oživil hru domácích.

Velké chvíle Satoranského však přišly v 26. minutě, kdy rychlými pěti body nasměroval Barcelonu k obratu na 57:56. Český reprezentant odtáhl i většinu čtvrté části, držel vyrovnané skóre a patřil k nejefektivnějším hráčům Barcelony.

Na poslední dvě minuty přišel zkušený Huertas, Barcelona i díky velké podpoře fanoušků zvládla koncovku lépe a udržela neporazitelnost. Nejlepším střelcem zápasu byl s 21 body milánský rozehrávač Daniel Hackett, na straně domácích dal 18 bodů pivot Ante Tomič.

Evropská liga basketbalistů - 7. kolo:
Skupina A:
Nižnij Novgorod - Žalgiris Kaunas 55:61
Anadolu Efes Istanbul - Sassari 85:62
Skupina B:
Cedevita Záhřeb - Limoges 102:83.
Skupina C:
FC Barcelona - Milán 84:80 (za domácí Satoranský 8 bodů, 3 asistence, 2 doskoky)
Panathinaikos Atény - Bayern Mnichov 87:72.
Skupina D:
Valencie - Galatasaray Istanbul 78:71.

Reklama

Související témata: