Hlavní obsah

Washington má zlomený kotník a bude Nymburku chybět několik týdnů

Praha

Basketbalisté Nymburku se musí do konce roku obejít bez klíčového hráče Dariuse Washingtona. Americký rozehrávač má naštípnutý kotník v pravé noze a až do Vánoc musí mít absolutní klid. I proto odletěl zpět do USA a vrátí se až za měsíc.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Z utkání skupiny C Evropského poháru basketbalistů: (zleva) Maxime Zianveni z Nancy a Darius Washington a Garret Stutz z Nymburka.

Článek

Osmadvacetiletý Washington se zranil 23. listopadu v utkání VTB ligy s Minskem. Při nájezdu pod koš špatně došlápl a musel vystřídat. Od té doby na palubovce chyběl a Nymburk bez něj prohrál v Eurocupu s Oldenburgem i ve VTB lize s Tallinnem. Vyšetření následně odhalilo naštípnutou kost v kotníku.

"Jedná se o drobnou zlomeninu v oblasti kotníku, která vyžaduje třítýdenní fixaci a chůzi bez došlapu o francouzských holích. Po třech týdnech se dlaha vymění za ortézu a začne fáze intenzivní rehabilitace," upřesnil diagnózu fyzioterapeut Nymburka Radek Petrů.

Washington je nejlepším střelcem klubu v Eurocupu i VTB lize a průměrem 14 bodů na utkání a patří k lídrům i v asistencích a doskocích. "Je to pro nás velká ztráta. Darius předváděl výborné výkony a dosud byl jedním z našich nejlepších hráčů. Věříme ale, že se tým ještě více semkne a bude bojovat tak, aby jeho absence byla znát co nejméně," řekl generální manažer Ondřej Šimeček.

Washington tak nebude k dispozici ani ve středečním utkání Evropského poháru se Charleroi, ve kterém bude Nymburk usilovat o postup. Na rozehrávce ho zastoupí český reprezentant Jiří Welsch a Američan Derek Raivio. Nymburk má na soupisce ještě sedmnáctiletého rozehrávače Theodora Dlugoše.

Reklama

Související témata: