Hlavní obsah

Tým šlape, posily jsou výborné, pochvaluje si kapitán basketbalistů Děčína Houška

Děčín

Basketbalisté Děčína jsou nejlepší z celků, které odehrály v tomto ročníku Kooperativa NBL osmnáct zápasů. V průběžném hodnocení ligy figurují s procentuální úspěšností 77,8 na druhém místě za Nymburkem, jenž kvůli vytížení v mezinárodních soutěžích stihl na tuzemské palubovce jen sedm utkání a v české lize má úspěšnost 85,7 procent. Na severu Čech panuje spokojenost, což potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz i zkušený kapitán děčínského celku Jakub Houška.

Foto: Josef Pešout, Právo

Děčínský basketbalista Jakub Houška.

Článek

Jak z vašeho pohledu vyznívá dosavadní účinkování Děčína v NBL?

Zatím je to z naší strany dobré. Vyhráváme i se silnými soupeři a daří se nám. Všechny týmy jsme porazili doma s výjimkou Nymburka, který nám ukázal, jak se hraje basketbal. Ceníme si hlavně vítězství nad Prostějovem, Pardubicemi i Opavou. Škoda zápasu v Brně. Do vánoc nastoupíme čtyřikrát doma, protože předtím jsme startovali hodně venku, a chtěli bychom ve vítězné sérii pokračovat. Máme dobrý los.

Co říkáte na vývoj soutěže?

Celkově je liga vyrovnaná a přibližně se pohybují nahoře týmy, od nichž se to očekávalo. Mele se to mezi sebou.

Panuje v děčínském kádru pod dojmem solidních výsledků pohoda?

Snažíme se držet toho, co jsme dělali loni. Družstvo šlape, jak má. Jsme relativně pospolu další sezónu. O posilách Tuckerovi a Jiřím Jelínkovi řeknu jen, že to jsou výborní kluci a hodně kvalitní hráči, super baskeťáci.

Ale chybí dlouholetý bojovník Miroslav Soukup.

Míra Soukup není úplně pryč. V hale je pořád a potkáváme se s ním denně i společně děláme různé akce. Má pod palcem mládež.

Jak se vám „kočíruje" tým z pozice kapitána?

Už jsem si na tuhle roli zvykl a je to v pořádku. A jak je to s mladými hráči? Dříve, co řekli starší, tak platilo. Ale mladíci jsou tvární a vědí, proč jsou v týmu a proč jsme tam my zkušenější. Tak to funguje. Snažíme se nově nastupujícím hráčům do týmu něco předat a doufám, že to chápou.

Děčín není v posledních letech klubem, který by využíval služeb většího počtu cizinců.

Filozofie směřuje k cíli, aby za nás hráli především čeští hráči. Jinde to mají nastavené jinak. Berou hráče na sezónu a střídají je. U nás praktikujeme odlišnou koncepci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.