Hlavní obsah

Bartoň: Závěr už jsem hrál na adrenalin

Stejně jako v Estonsku, i ve druhém utkání dodatečné kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Polsku byl nejlepším střelcem české basketbalové federace Luboš Bartoň. V rozhovoru pro deník Právo vyslovil poznatky z utkání, chválil atmosféru v Sazka Areně a shrnul další šance českého týmu.

Článek

Nebyl duel s Poláky o něco těžší, než jste čekali? To bych neřekl, nečekali jsme lehký zápas, věděl jsem, že Poláci budou vyšší a můžeme mít problémy pod košem. Ale aspoň diváci viděli dramatický zápas s dobrým koncem. Zpod koše jsme minuli pár lehkých střel a ani z dálky to nebylo ono. Až na některé momenty jsme naštěstí hráli dobře v obraně.

V závěru jste prohrávali poměrně dost doskoků. V hale byly hodně tvrdé obroučky, takže se trojky odrážely a soubojů bylo spousta. A Poláci měli několik vysokých hráčů.

Z utkání s Estonci máte kovové svorky na horním rtu, neměl jste strach, že byste si mohl zranění obnovit? Měl jsem štěstí, že jsem nedostal hned při druhém útoku přes hubu, těsně jsem uhnul. Tak jsem se pak držel trochu zpátky, ale člověk na to nesmí tolik myslet.

Odehrál jste téměř celý zápas, v závěru už jste toho musel mít dost. Hrál jsem asi 38 minut, posledních šest už jen na adrenalin. Nechtěl jsem dát soupeři najevo, že už nemůžu.

Takže v noci se vám bude usínat těžko. To asi bude problém.

Jak se vám zamlouvala atmosféra v Sazka Areně? Byl se na vás někdo podívat? Atmosféra byla skvělá, jedna z nejlepších, v jakých jsem kdy hrál. Přišli se podívat rodiče, už mě dlouho neviděli, naposledy snad vloni v Děčíně. Manželka přijede až za týden.

Do šatny za vámi přišla i hokejová legenda Dominik Hašek, co vám říkal? Jenom nám pogratuloval. Asi šel za doktorem Hospodárem kvůli nějakému problému. Byl za námi i Jirka Zídek, hodně zhubnul, málem jsem ho nepoznal.

Dva zápasy - dvě vítězství, kvalifikaci máte velmi dobře rozehranou. To je samozřejmé, ale nic ještě není hotového, může třeba rozhodovat také skóre. Z toho pohledu je naše vítězství o devět bodů dobré, i když v Polsku samozřejmě nebudeme hrát na udržení, ale na výhru.

Reklama

Související témata: