Hlavní obsah

Basketbalistky porazily v generálce na ME Rusko

MOSKVA

České basketbalistky porazily v posledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy v Moskvě Rusko 73:71, když po výborném začátku zvládly lépe i koncovku. Nejlepší střelkyní českého týmu byla Vítečková se 24 body.

Článek

Hned v úvodu přehrály české reprezentantky své soupeřky větším důrazem a hlavně přesnější střelbou. Zaskočené Rusky prohrávaly už o patnáct bodů. Ovšem do poločasu se jejich hra zlepšila a snížily náskok na rozdíl pouhých dvou bodů. Po půlhodině hry vedly ruské hráčky 60:57, v závěrečné čtvrtině se ale český tým vypjal k bojovnému výkonu.

"Vítězství v Moskvě je cennou psychickou vzpruhou, podali jsme mnohem lepší výkon než v prvním vzájemném zápase. Po celé utkání jsme měli mírnou převahu," řekl trenér Jan Bobrovský. Klíč k úspěchu byl podle něj v ubránění pivotmanky Stěpanovové. "Byli jsme tentokrát lepší i v doskakování. V obraně v podkošových soubojích bych vyzvedl výborně hrající Večeřovou a Kulichovou," dodal trenér.

Ten dnes dal příležitost všem dvanácti hráčkám. "Větší díl zatížení jsem už ale kladl na basketbalistky, které by měly patřit k oporám týmu," dodal Bobrovský, který oznámí konečnou nominaci na mistrovství Evropy v pátek na tiskové konferenci v Praze.

Rusko - Česká republika 71:73 (14:25, 39:41, 60:57)
Nejvíce bodů: Artěšinová 17, Ščegolevová 14, Šakirovová 10 - Vítečková 24, Veselá 13, Machová 10, Němcová 7.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články