Hlavní obsah

Házenkáři stihli návštěvu trhu, zvířata nekupovali. Na hřišti se poprvé naplno zapojil i Jícha

Dauhá

Pondělí bylo pro české házenkáře na mistrovství světa v Kataru volným dnem. Ráno si trochu přispali, přece jenom se jim po debaklu od Švédů neusínalo vůbec lehce. Před večerním tréninkem, který začínal v hale Al Sadd až v čase úterního důležitého souboje s Egyptem, ještě stihli krátkou návštěvu místního trhu.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz

Filip Jícha při tréninku v Kataru.

Článek

Gólman Petr Štochl před polednem ještě na hotelu přiznal, že po nedělní porážce rozdílem čtrnácti branek zabral až nad ránem. „Hodně nepovedený zápas a nikomu se neusínalo dobře, ale je tu nový den a musíme jít do všeho s čistou myslí,“ říkal odhodlaně.

Dlouhé čekání na večerní trénink si hráči zpestřili krátkou návštěvu súku, který byl v Dauhá sice vybudován až ve 21. století, ale má připomenout arabské tradice. „Když tohle kluci zjistili, byli docela v šoku,“ přiznal manažer Karel Nocar s tím, že trenéři zůstali na hotelu a u videa chystali taktiku na Egypt.

Vypadli ze stereotypu

Na žádné nakupování na súku nedošlo, místní prodejci nabízeli házenkářům i různá zvířata. „Dali jsme si jen kafe a trochu se prošli, abychom přišli na jiné myšlenky a vypadli z určitého stereotypu cestování mezi hotelem a halami,“ doplňoval Štochl.

Na trénink s mužstvem jel i Filip Jícha, který onemocněl hned po příletu do Kataru, a vůbec poprvé se naplno zapojil. "Mně už je ok, konečně se tady cítím dobře. U jídla jsem se trochu ještě brzdil, ale vrátil se mi i humor. Moje nádrž sil je možná trochu prázdnější, ale nechci nad tím brečet. Snad se mi nebudou klepat kolena zesláblostí,“ vykládal Jícha. „Se Švédy jsem byl na lavičce jen jako morální podpora, teď už bych rád mužstvu nějak prospěl na hřišti,“ doplňoval český kapitán, jenž vedle klasické pozice spojky může obstarat i alternativu na pivotu.

„Filipa už beru v současné době jako naprosto zdravého hráče. Měl by být připraven proti Egyptu odehrát celé utkání. Otázkou ale je, kolik toho po prodělané nemoci vydrží a v jaké bude kondici," prozradil lékařské stanovisko doktor týmu Petr Holub.

Ještě před tréninkem Jícha navštívil posilovnu. „Musel jsem něco zkusit, trochu probudit svaly. Nemoc byla na tělo docela devastující, shodil jsem snad sedm kilo, ale to bylo i dost dehydratací, už mám zase přes stovku a budu se snažit mužstvu pomoct takovým způsobem, jak dokážu.“

Reklama

Související témata: