Hlavní obsah

Volejbalistky Frýdku-Místku postoupily do semifinále

Praha

Volejbalistky Frýdku-Místku vyřadily z play off obhájce bronzu Olomouc a po Prostějovu a Olympu jsou třetím semifinalistou extraligy. Po vítězství 3:0 v hale soupeřek vyhrály sérii 3:1. O postupujícím z dvojice Ostrava - KP Brno rozhodne až sobotní pátý zápas.

Článek

Olomoucké hráčky ve středu nevyužily mečbol a obrovskou bitvu s Frýdkem-Místkem prohrály, ve čtvrtek jakoby rezignovaly a byť hrály znovu doma, v setech uhrály maximálně 17 bodů.

"Kdybychom to ve středu dotáhli do vítězného konce, tak jsme na tom v dalším zápase byli psychicky lépe. Mohlo to dopadnout stejně v náš prospěch. Frýdek se mohl podělat," řekl Deníku olomoucký trenér Jiří Teplý.

Přitom Frýdek-Místek měl ze čtvrtfinále obavy. "Olomouc byla nejhorším soupeřem, na kterého jsme mohli narazit. Dokonce jsme spekulovali o tom, jestli by nebylo lepší skončit až za Brnem. Olomouc totiž za posledních pět let vždy hrála o medaile," připomněl kouč vítězek Pavel Kožuch, který v listopadu nahradil Alexandru Dedkovou.

Frýdek-Místek v semifinále narazí na Olymp, Olomouc obsadila v soutěži šesté místo.

Ostrava si uchovala šanci na postup domácí výhrou 3:1. Vítěz této čtvrtfinálové série narazí na domácí suverénky a šestinásobné mistryně z Prostějova. Rozhodující zápas začne v sobotu v brněnském Králově Poli v 18:00.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy žen - 4. zápasy:
Olomouc - Frýdek-Místek 0:3 (-15, -17, -11)
Nejvíce bodů: Dedíková 7, Košická 6, Tinklová a Tomašeková po 5 - Michalíková 13, Kubová 9, Štrbová a Závodná po 8. Konečný stav série 1:3.
Ostrava - KP Brno 3:1 (-11, 22, 22, 20)
Nejvíce bodů: H. Kojdová 16, Zemanová a Ondrušková po 9 - Toufarová 20, Petrovičová a Vyklická po 10. Stav série 2:2.

Reklama

Související témata: